Sådan kan du spare penge i krisetider

Arkivbillede


Man kan ikke komme udenom at alt bliver dyre i denne tid. Ikke nok med at benzin og diesel priser stiger, så stiger madvare, EL og huslejerne også. Dette betyder at vi skal være bedre til at spare penge, så der også er råd til de ting som bare skal betales, som tandlæge og vand og varme.

Vi kender alle de gængse tricks, som at slukke lyset når man går ud af rummet, tage kortere bade og slukke for varmen om sommeren. Men der er også mange andre måder hvorpå du kan spare penge – ting som du måske ikke lige har tænkt over. 

-- annonce ---

Spar penge ved at investere dine penge – Få en aktiesparekonto

De senere par år er det blevet meget populært at investere sine penge i forskellige aktieselskaber. Ikke nok med at man kan ende ud med mange flere penge end man har investeret, så spare man faktisk også på skatten. Jeps – ved at investere betaler du faktisk mindre i skat. Det lyder jo helt fantastisk. Men hvordan fungerer det så? For det første skal du selvfølgelig sætte dig ind i hele investeringsverdenen. Du kommer ikke til at tjene nogle penge, hvis du ikke ved hvordan du investere dine penge. Der findes et væld af bøger, podcast og videoer på nettet om hvordan du investerer dine penge bedst muligt.

Når du har fundet ud af hvordan du vil investere dine penge, er det en god ide at få en aktiesparekonto. Opret en aktiesparekonto ved fx Saxo, og få en hel unik investeringskonto. For med en aktiesparekonto betaler man faktisk kun 17% i skat af det afkast du får af dine investeringer. Det er altså helt lige meget hvad man investerer i. Om det er mindre selskaber der er i vækst, eller om det er ETF’er, så er det altså en god ide at oprette en aktiesparekonto. 

Hvis du er i tvivl om om det er noget for dig, er det en god ide at rådføre dig med en professionel. Ring til fx Saxo Bank, og få mere viden om fordele og ulemper ved en aktiesparekonto. 

Spar penge på tandlægeregningen

En anden måde du kan spare penge på, er ved at gå til tandlægen. Det lyder helt skørt, at man kan spare penge ved at tage til tandlægen. Mange tandlæger giver dig en gratis gave, hvis du vælger dem som din tandlæge. Flere tandlæger i storbyerne giver et gratis tandtjek ud til nye kunder, og dermed kan du faktisk få et tandtjek uden at have pungen op af lommen. 

Hvis du kommer til tandlægen, og tandlægen fortæller at det måske kunne være smart med en tandrensning og et røntgenbillede af dine tænder, behøver du faktisk ikke at sige ja til dette. Tandlæger er en forretning ligesom alt andet. Og hvis du ikke lige har penge til et røntgenbillede denne måned, behøver du ikke at sige ja. Det er helt okay at takke nej til diverse behandlinger, hvis du ikke føler du har brug for det.