Sådan fornyer du et dansk pas i Jammerbugt Kommune

Arkivbillede

Bor du i Jammerbugt Kommune og skal du ansøge om/fornyelse af dansk pas, skal du forbi Borgerservice i Aabybro.

Alle ansøgninger om pas kræver personligt fremmøde i Borgerservice, Toftevej 43, 9440 Aabybro. Skal du bestille pas til dit barn, skal barnet være med.

-- annonce ---

Hvad skal du have med for at bestille pas

Når du skal forny eller bestille pas, er det vigtigt at medbringe dit udløbet pas, hvis det skal fornyes. 

Hvis man ikke har et pas i forvejen, skal du i stedet medbringe original dåbs- eller navneattest. 

Søger pas til et unavngivet barn, er det vigtigt med en fødselsattest for at kunne udstede et pas. 

Har man på noget tidspunkt ændret navn, skal man medbringe original navne- eller vielsesattest.

Fremgår dit personnummer ikke fra attester, billedlegitimation eller hvis du ikke har pas i forvejen, er det vigtigt du medbringer dit sundhedskort(sygesikringsbevis).

Til sidst men ikke mindst skal man medbringe et foto der opfylder billed kravene og er vellignende, om nødvendigt tilbyder Borgerservice, Aabybro at tage billedet, dette kan lade sig gøre for personer over 115 cm.

Skal alle børn have sit eget pas ?

Ja, alle skal have sit eget pas, også børnene, ligegyldigt hvor gamle de er, barnet skal lige som voksne møde personligt op for at kunne få pas.

Før der kan udstedes et pas til et barn, er det vigtigt at personen/personerne der har forældremyndigheden over pågældende barn skal give samtykke til dette. 

Samtykke kan gives enten digitalt via selvbetjeningsløsningen eller personligt i Borgerservice, hvis der er givet samtykke, behøves der kun være en person med forældremyndighed med i Borgerservice.

Hvis dit barn skal til udlandet uden forældre eller værge og er under 18 år, så er der en risiko for i nogle land at barnet vil blive nægtet indrejse. Regler omkring dette er muligt at få mere at vide om fra Ambassaden eller konsulatet fra det pågældende land.

Hvad koster et nyt pas på Borgerservice i Aabybro

Priserne for pas er afhængig af alder, for børn mellem 0 og 11 år koster 115 kr. Hvis dit barn er mellem 12 og 17 år, så koster det 142 kr. Voksne mellem 18 og 65½ år koster 627 kr. Personer på 65½ år og opefter koster 377 kr.

Et pasfoto taget i Borgerservice Aabybro koster 145 kr. og kommer oven i prisen på passet.