Sådan finder du de perfekte briller til dig

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Sådan finder du de perfekte briller til dig

Leder du efter nye briller? Så har du nok allerede tænkt over, hvad der klæder dig bedst. Det er nemlig vigtigt at vælge en pæn brille, da det ofte er det, som folk først bemærker ved dig. I denne oversigt kan du lære, hvordan du finder den rette brille. 

Den rigtige form

Briller fungerer på samme måde som tøj, de kan bruges til at style dit hoved. Ofte vil folk som det første bemærke, at du bærer briller. Derfor må det gerne være nogle, som klæder dig. Du bestemmer selvfølgelig helt selv hvilket brilleform som du vil have. Men der findes dog visse tommelfingerregler, som er gode at huske, hvis du vil finde det perfekte stel. Du kan også overveje muligheden for en behandling, som kan rette op på din bygningsfejl

Ovalt hoved

Formen på dit hoved har stor betydning for, om en brille passer godt til dig. Hvis du har et ovalt hoved, er du heldig – du kan nemlig bære stort set alle briller. Et ovalt ansigt er både afrundet og let proportioneret, hvor kæben er en smule smallere end panden. Det betyder, at stort set alle briller passer til dig. Derfor kan du sagtens eksperimentere med vilde former, hvis du har lyst. Du kan også sagtens tage det sikre valg og gå med en mere traditionel brille, hvis du er mere komfortabel med dette. 

Rundt hoved 

Når det kommer til et rundt ansigt, er det en god idé at bryde det runde og runde udtryk fra hovedet, ellers kan det godt blive lidt for meget af det samme. Et par kantede stel kan gøre netop dette og skabe illusionen af et smallere hoved.

Firkantet hoved

Et firkantet hoved har masser af karakter. Derfor er det en god idé at vælge nogle lidt mere subtile briller, som ikke kræver så meget opmærksomhed. Det kan du opnå med et par briller med tyndt stel og afrundede former. Det kan nemlig bløde dit ansigt en smule op.

Farver og materialer

Du har også masser af muligheder til selve stellets materialer. Du kan vælge en sort farve, som har masser af karakter eller et mere subtilt udtryk som brunt eller metal. Du kan også eksperimentere med tykkelsen på stellet. Mulighederne er mange, så hold dig ikke fra at prøve en masse briller hos din optiker. Så skal du nok finde nogen, som passer perfekt til dig.