Rye melder om optimisme forud for svært møde med Aarhus Feemad

Foto: Thomas Jansen Jammerbugt FC
Print Friendly, PDF & Email

Kampene kommer tæt i disse dage og allerede søndag er der igen kamp på Sparekassen Vendsyssel Arena. Denne gang venter en rigtig divisionsklassiker mod Aarhus Fremad.

En kamp der har for vane at være spækket med intensitet og drama. Forhåbentlig bliver det også tilfældet søndag, og forhåbentlig med tre point for enden af de 90 minutter.

Skal det lykkes, skal der arbejdes hårdt. Det har de blåblusede måtte erkende denne sæson, hvor en tæt 2. divisionsrække har betydet, at de så velkendte små marginaler har stor betydning.

Netop de marginaler har Jammerbugt FC måtte kigge langt efter i de tidligere runder af sæsonen, der har været præget af lige-ved-og-næsten, og resulteret et overtal af uafgjorte kampe.

Tirsdag måtte Jammerbugt FC mandskabet så acceptere sæsonens første nederlag mod stærke Middelfart, så sulten efter sejr er voksende i den blå lejr.

– Jeg synes faktisk, at vi kan være meget tilfredse med præstationerne i de første 6 kampe, hvis vi tager første halvleg i Thisted fra. Men vi må bare konstatere, at vi ikke har fået nok point, og det er ikke acceptabelt. Fodbold er nogle gange et mærkeligt spil. Jeg synes, at selve præstationerne har været på et meget højt niveau – også langt bedre end i foråret. Så det virker lidt surrealistisk at stå med 7 point efter 6 kampe, når vi ud fra præstationerne måske burde have haft det dobbelte. Når det så er sagt, så er det vores egen skyld, at vi står, hvor vi gør, men jeg er ikke i tvivl om, at det vender allerede på søndag, forklarer holdets kaptajn og midtbane dynamo, Christian Rye.

Anføreren understreger samtidigt, at trods det der er bevidsthed om, at pointhøsten ikke har været tilfredsstillende, så har fortvivlelse ikke erstattet tro i divisionstruppen.

– Det ville være løgn at sige, at det ikke påvirker os. Selvfølgelig påvirker det os, når vi ikke vinder fodboldkampe. Vi er indforstået med, at det kun handler om at vinde kampe, uanset hvordan man gør det. Men omvendt er vi også bevidste om, at vi har leveret bedre end stillingen viser, så der er stadig rigelig med optimisme i truppen. Vi vil nu forsøge at rykke tættere sammen i bussen og i fællesskab forsøge at få mere ud af kampene, lyder det fra Christian Rye med en stemmeføring, der bekræfter, at troen hos truppens kaptajn bestemt også er intakt.

Netop den mentale parathed bliver vigtig søndag over middag, når de sort og gul stribede aarhusianere tjekker ind i på Sparekassen Vendsyssel Arena. De blåblusede værter har da også vist gang på gang at både fysikken og psyken er i topform, og søndag handler det derfor om at ramme dagen – ja, og så handler det om at ramme stolpe ind denne gang.

Det har gæsterne fra Aarhus Fremad gjort. På andenpladsen i tabellen har de hentet 13 point og måske mere iøjnefaldende kun lukket to mål ind i seks kampe. Den bedste defensive statistik af alle 24 hold i de to 2. divisionsrækker. Senest hev aarhusianerne en solid 4-0 sejr i land hjemme over Ringkøbing IF, og i det hele taget kommer weekendens gæster med masser af kvalitet. Men Christian & Co. har ikke tænkt sig at lægge sig ned på forhånd. Tværtimod, ser han meget frem til en spændende herredyst.

– Det er altid nogle spændende og intense kampe, vi spiller mod Aarhus Fremad. De har haft overtaget det seneste års tid i de indbyrdes kampe, og det vil vi gøre alt for at rette op på på søndag. Vi er begge hold, der rigtig gerne vil kontrollere kampene, hvilket ikke alle i 2. division er synderligt interesseret i, så det bliver en fed kamp. Jeg forventer, at vi fortsætter de gode præstationer, som jeg faktisk synes, at vi har leveret, og så er vi nødt til at gøre mere i begge felter, for at få sejren, vurderer Christian Rye.

Han og holdkammeraterne går på grønsværen på Sparekassen Vendsyssel Arena til kampen mellem Jammerbugt FC og Aarhus Fremad søndag d. 8. september med kick off kl. 13.00.

Kom og hjælp drengene til at tre point i endnu en svær kamp.