Rune hylder Slettestrand med ny plakat – og donerer en del af pengene til naturbeskyttelse

Jo Sturgess, fra Feriecenter Slettestrand, og Rune Steiness med en af de tre Slettestrand-plakater.

Rune Steiness bor egentlig i Gistrup, lidt syd for Aalborg, men Slettestrand er hans andet hjem. Derfor har jeg designet en række Slettestrand-plakater for at hylde dét område, han elsker, og er kommet i hele sit liv.

Rune Steiness elsker Slettestrand, og han har nu designet og trykt plakater, som hylder området – og samtidig støtter de lokale forretninger og bevarelse af den danske vilde natur.

-- annonce ---

Hans forældre købte sommerhus i Slettestrand et par år før han blev født, og han er derfor kommet der altid.

⁃ Jeg har mange gode minder fra Slettestrand. Så mange jeg ikke kan tælle dem på hverken en eller to hænder, fortæller Rune Steiness og fortsætter.

⁃ Jeg har set utallige smukke solnedgange, badet i høj sol og i regn og gået rigtig mange ture i den smukke natur, fortæller han.

I dag har hans to storesøstre overtaget forældrenes hus på Redningsvejen, og sidste år købte han selv sommerhus i Slettestrand sammen med sin kone Pernille, og sammen med deres børn tager de tit turen fra Gistrup til Slettestrand. 

⁃ Det er vores andet hjem. Pernille har også forelsket sig i Slettestrand, selv om hun ikke havde været der før, jeg introducerede hende, fortæller han.

⁃ Vi har en stor familie, og vi mødes tit heroppe. Vi slapper af på en helt speciel måde, fortæller han.

Har designet Slettestrand-plakat

Nu har han så lavet en række Slettestrand-plakater, som skal hylde området og samtidig støtte den fantastiske natur, som Danmark byder på.

⁃ Jeg har med plakaterne forsøgt at ramme dét, som jeg forbinder med Slettestrand: naturen, kutterne, Vesterhavet og roen, fortæller Rune Steiness.

Donerer penge til lokale butikker og bevarelse af naturen

Plakaterne kan købes i lokale butikker i Slettestrand og Fjerritslev, og for hver solgte plakat går en del til butikkerne selv og en del til bevarelse af den danske natur.

Dét er nemlig noget, som Rune Steiness går meget op i.

⁃ Det er vigtigt at støtte de lokale butikker. Derfor går en del af pengene naturligvis til dem, der sælger plakaten, fortæller Rune Steiness og fortsætter.

⁃ Samtidig skal vi værne om vores smukke danske natur, og derfor går 20 % af plakatens pris direkte til den Danske Naturfond, som frikøber og beskytter områder i den danske natur, fortæller han.

Har set Slettestrand blomstre

I de 35 år han er kommet i Slettestrand, har han set det lokale liv blomstre efter nogle magre år.

Som børn var vi nede i “byen” og spille minigolf og hoppe på hoppepuder. Der var også en lokal købmand i Slettestrand. Men begge dele lukkede, og efter det fulgte en periode, hvor området var noget dødt. Det var trist at opleve, husker Rune Steiness.

Men så kom driftige folk til Slettestrand, og området blomstrede op igen. Slettestrand Feriecenter fik nye ejere og satte Slettestrand på Danmarkskortet blandt MTB-ryttere, iskiosken, der i dag hedder Café Kulør, fik nye ejere. Og flere butikker er siden kommet til.

⁃ Det er dejligt at opleve al det liv, der er kommet tilbage til Slettestrand. Vi glæder os hver gang vi skal herop, fortæller Rune Steiness.

Plakaten kommer i tre udgaver, alle med motiver fra Slettestrand. De koster 99 kr., og kan købes hos Slettestrand Feriecenter, Hjortdal Dyrefarm, Café Kulør og Kystens Kunst og Håndværk.