Ring 114 ved mistænkelig adfærd

Arkivfoto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

Ring 114 ved mistænkelig adfærd

Politikommissær Ulf Munch Sørensen fra Nordjyllands Politi advarer mod indbrud, som erfaringer jo siger vil stige hen over julen og minder nordjyderne om at sikre sig mod indbrud. Erfaringsmæssigt medfører den forestående juleferie jo lidt flere tilfælde af indbrud.

Ud over indbrudssikring af sit hjem inden man damper af på ferie, så opfordrer politikommissæren til almindelig borger-årvågenhed.

”Ring endelig til os på telefon 114, hvis du ser noget mistænkelig i dit nabolag, eller du studser over noget, der pludselig er anderledes. Ring hellere end gang for meget end en for lidt – så skal vi nok vurdere, hvorvidt tippet er relevant for vores arbejde.”

Som eksempler på ’noget mistænkeligt’ i nabolaget nævner den erfarne politikommissær personer, som går rundt i beboelseskvarteret eller ukendte køretøjer, der dukker op i området, og som ikke synes at have noget formål med kørslen i kvarteret.  

Husk at sikre dig mod (jule)indbrud

Julen står jo for døren, og det gør indbrudstyven måske også, så her følger vores bedste råd mod indbrud:

* Hils på andre i nabolaget og ønsk dem en glædelig jul – også dem du ikke kender. Det bedste værn mod indbrud er mennesker. Tyven vil hverken ses eller genkendes, og et simpelt “hej” kan være nok. Monter lamper med bevægelsessensor uden for ved dit hus, så lyset tænder, når en tyv nærmer sig.

* Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Tænd lys i et par værelser. Lad lyset og radioen tænde og slukke ved hjælp af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant – det afslører, at du ikke er hjemme.

* Overvej at klippe hækken, så tyven ikke kan arbejde i skjul i din have.

* Lås døre og vinduer forsvarligt og sørg for at værdifulde ting ikke kan ses ude fra.

* Hjælp naboen. Hold et vågent øje med naboens hus og parkér din bil i deres indkørsel, hvis ikke de er hjemme. Du kan også smide affald i deres skraldespand og tømme deres postkasse, hvis de er udenbys.

* Lås skuret og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.

* Tilmeld dig Nabohjælp på nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager blot fem minutter at tilmelde sig.

Se flere råd på: www.politi.dk