Rekordmange vælger fibernettet til
Fibernettet vinder frem blandt forbrugerne, og Norlys har nu for første gang aktive brugere på halvdelen af selskabets fiberforbindelser.
En hurtig og stabil internetforbindelse er i højere og højere grad en forudsætning for at kunne deltage i samfundet, både når det kommer til muligheden for hjemmearbejde, kommunikation med det offentlige og underholdning.
Her vælger størstedelen af forbrugerne i dag en fiberforbindelse som fast forbindelse, viser tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur. Det mærker energi- og telekoncernen Norlys, som har udrullet fiber til over 800.000 danske adresser. For første gang nogensinde har halvdelen af de adresser en aktiv forbindelse.
– Vi udruller fiber for at tilbyde danskerne en fremtidssikret digital infrastruktur, og vi glæder os naturligvis over, at rekordmange også bruger den. Særligt fordi vi har haft et stort fokus på at rulle fiber ud, er 50 procent udnyttelse af vores fibernet en vigtig milepæl, som vi glæder os over, men vi har også en ambition om, at endnu flere skal få glæde af lynhurtige internetforbindelser, siger Torben Poulsen, der er direktør for Norlys’ fiberforretning.
Rebild, Jammerbugt og Sønderborg kommuner er der, hvor Norlys har den højeste tilslutningsprocent. Her er henholdsvis 60, 59 og 57 procent af fiberforbindelserne aktive.
Et åbent fibernet giver større udnyttelse
Norlys’ fibernet, der er Danmarks største, er et åbent net. Det betyder, at kunderne kan vælge mellem 13 forskellige udbydere af internet og tv, når Norlys graver fibernet ind til deres bolig.
– Netop det åbne net med mange forskellige valgmuligheder for forbrugerne er med til at give en høj tilslutningsprocent. Det ser vi blandt andet i de områder, hvor vi har overtaget fibernet fra andre udbydere og åbnet nettene op. Efter vi har åbnet fibernettet – og dermed givet slutkunderne en større valgfrihed – får vi langt flere slutkunder på, siger Torben Poulsen.
Norlys udbygger fortsat fibernettet og har allerede rullet fiber ud til 50.000 adresser i 2023.
LÆS OGSÅ: Flowerpot stjålet fra sommerhus