Rejsegilde af Treehouse på Glarborgen

Glarborgen
Foto fra Glarborgen
Print Friendly, PDF & Email

Så oprandt dagen, hvor der blev holdt rejsegilde på Treehouse. En dejlig solskinsdag hvor næsten 50 deltagere fra fjernt og nær var med til at fejre dagen.

Anlægget er opført med støtte fra: Friluftsrådet, Lokale og Anlægsfonden samt LAGFormand for Glarborgen Peter Kvist bød velkommen og gav herefter ordet til skovejer Mette Glarborg, som er bestyrelsens tilsynsførende og koordinator på projektet:


“Det er en stor dag for mig i dag, en dag som jeg har ventet på i næsten 3 år, og det har været et must for mig at få dette bygningsværk gennemført. Så jeg er så glad på egne vegne, men også på Ølands vegne, fordi jeg synes, at det er fantastisk at Øland nu kan prale lidt med at have Nordjyllands største legehus. Når det så er sagt, så er det ikke kun til børn. Det skal bruges af alle i alle aldre. Til kaffe, strik, kortspil og meditation i dette skønne område. Mennesket bliver aldrig for gamle til at lege. Og så vil jeg gerne sige tak til Peter for hans store hjælp med detailtegning af mit projekt ud fra tegninger, billeder og illustrationer. Tak til Erik for hans trolige kørsel frem og tilbage med tonsvis af materiale ned af “dødsbakken”. Du er sgu en skat… og for dem som ikke ved hvem Erik er, så er han min mand, så ikke noget med sexcikane her. Og Johnny( Halvrimmen Tømrer og Snedkerforretning), der skal to til en tango. Jeg ved ikke hvad du er bedst til, tango eller vals. Selv er jeg nok bedst til vals, men den tango vi to har danset har været fantastisk. Så tusind tak for det, og så til dine medarbejdere. Og til sidst har jeg et stort ønske, som godt nok er en bestyrelses beslutning, men jeg er så træt at ordene madpakkehus, fitnesssti og combi-aktivitet. Vi startede dette projekt lidt vikingetema baseret bla. med “Peters hus” som er præget af vikingers langhuse og vikingeskibet, som er opbygget som grundplanen af en vikingeborg. Så derfor vil jeg foreslå, at vi kalder vores, efterhånden mange ting her i Glarborgen, ved navn fra den Nordiske mytologi. Vi har fitnessstien som kan være Midgårdsormen, som ligger ude i Vesterhavet, og bider sig selv i halen. Vi har Midgård, Asgård og broen som Bifrost. Så det kunne jo blive “jeg smutter lige en tur på ormen”. Og så glemte jeg at sige tak til Kristina for den vildt flotte krans, så tusind tak for den. Peter tilføjede at Per Løfquist og Anders Christensen har hjulpet med at lave 3D tegninger af konstruktionen – tak til dem.”