Reaktion fra fiskeriminister Rasmus Prehn på ny aftale i Skagerrak om begrænsning af bomtrawl

Rasmus Prehn (A)

Danmarks Fiskeriforening netop indgået aftale med sine hollandske kolleger om begrænsning af bomtrawl og kædemåtter i Skagerrak. Det er en virkelig god nyhed, da de fiskerimetoder har voldt meget skade.

Reaktioner fra fiskeriminister Rasmus Prehn:

-- annonce ---


–        Jeg er virkeligt glad for, at fiskerne nu selv viser vejen og gennem dialog får sat en stopper for noget af det ødelæggende bomtrawlsbøvl. Det er rigtig godt, at vi får begrænset de ødelæggende kædemåtter i Skagerrak. Stærkt arbejde af Dansk Fiskeriforening og deres hollandske kollegaer.

–        Jeg er glad for at have ydet mit beskedne bidrag til aftalen med mit politiske pres på fiskeriministrene i Holland og Belgien. Jeg håber, at vores politiske pres har været med til at motivere fiskerne til i fællesskab at finde en god løsning, som også de belgiske fiskere kan komme med i.

–        Jeg vil fortsat arbejde videre mod at få et EU-forbud mod bomtrawl. Det er vores klare målsætning, at brug af kædemåtter bliver fuldstændig udfaset. Vi har brug for, at der er bliver indgået bindende aftaler, som på lang sigt gør, at vi ikke står i samme situation et andet sårbart sted i vores havbund.