Race for Oceans Stafetten 2021

Arkivbillede

Vesterhavet torsdag d. 29. juli til lørdag d. 7. august 2021

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at Race for Oceans Stafetten gentages for tredje gang i 2021, efter to flotte år. Race for Oceans Stafetten er en event, der henvender sig til alle med passion for havet, og eventen understøtter FN’s Verdensmål 14 – Livet i havet.  Formålet er at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os gennem en stafet fra Sylt til Skagen langs den jyske vestkyst. Race for Oceans Stafetten strækker sig i år over 10 dage fra d. 29. juli til d. 7. august 2021.

-- annonce ---


Konceptet består af en sportsevent og et antal strandrensning, hvor en række eksperter samtidig vil fortælle om konsekvenserne af plastikforureningen i havene omkring os. 

Fællesskabet er i højsæde under sportseventen, hvor deltagerne hjælper hinanden med at flytte en depeche fra Sylt til Skagen over 10 dage. Ruten på 444 km er inddelt i 55 sektioner, hvor deltagerne enten løber/går på stranden, eller flytter depechen til vands via SUP eller havkajak, alt efter forholdene på den enkelte strækning.  

Race for Oceans Stafetten 2021 er blevet til i samarbejde med Sol & Strand, Greentel, Miljøstyrelsen, BMW Danmark, Weltklasse reklame+pr, Lunar, Montem Adventure Production, Elvstrøm Sails A/S, eFuture, Hjemhavn, GreenGHOST, Trac Trac og Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO). Uden deres hjælp havde det ikke været muligt at arrangere Race for Oceans Stafetten 2021. 

Initiativtager til eventen er Signe Simonsen, der har en stor forkærlighed for havet, er tidligere elite-svømmer samt den første danske kvinde i The 7 Continent Marathon Club. Hertil kommer en lille gruppe af ambassadører og dedikerede hjælpere, der sørger for, at eventen kan gennemføres.   

Signe Simonsen siger: ”Det er i år tredje gang vi gennemfører Race for Oceans Stafetten, og jeg er helt overvældet af den store opbakning vi møder. Siden vi vandt Verdensmålsprisen sidste år i september, er interessen for konceptet accelereret. Det har været vigtigt i udviklingen af denne enestående event, at alle kan være med, uanset forudsætninger. Den stigende plastikforurening i havene omkring os vedrører os alle, hvorfor der også skal være noget for alle”. Signe fortsætter: ”det er et fælles problem med den stigende plastikforurening i havene, hvorfor vi også håber at så mange som muligt vil være en del af Race for Oceans Stafetten 2021”.

Der vil på alle eventdage også blive arrangeret strandrensninger. Disse planlægges i samarbejde med virksomheder, som arbejder for at gøre havplast til en ressource og organisationer, der belyser udfordringerne ved den stigende plastikforurening. 

Her følger et overblik over de enkelte eventdage:

Vadehavet

Dag 1: Torsdag 29. jul. Fra List på Sylt via Rømø til Mandø. Strandrensning på Sønderby Strand, Rømø kl. 12.30-14.00 i samarbejde med Naturcenter Tønnisgård.

Dag 2: Fredag 30. juli. Fra Mandø til Fanø med strandrensning fra Cafe Mandøpigen kl. 10.00-12.00.

Dag 3: Lørdag 31. juli. Fra Skallingen til Hvidbjerg Strand. Strandrensning på Hvidbjerg Strand kl. 12.30-14.00 i samarbejde med GreenGHOST og Hvidbjerg Strand Feriepark.

Vestjylland & Thy

Dag 4: Søndag 1. august. Fra Hvidbjerg Strand – Søndervig. Strandrensning ved Blåvand Strand kl. 09.30-11.00 i samarbejde med Om-Hu.

Dag 5: Mandag 2. august. Fra Søndervig til Thyborøn. Strandrensning ved Thorsminde Strand kl. 10.00-12.00 i samarbejde med Plastindustrien og LETBEK A/S.

Dag 6: Tirsdag 3. august. Fra færgelejet ved Agger Tange til Klitmøller. Strandrensning ved Klitmøller kl. 15.00-16.30 i samarbejde med Strandet og Surfgaarden.

Dag 7: Onsdag 4. august. Fra Klitmøller til Slettestrand. Strandrensning syd for Hanstholm Havn kl. 10.00-11.30 i samarbejde med Strandet og Surfgaarden.

Nordjylland

Dag 8: Torsdag 5. august. Fra Slettestrand til North Shore Surf i Løkken. Strandrensning ved Blokhus Strand kl. 11.00-12.30 i samarbejde med Copenhagen Cartel.

Dag 9: Fredag 6. august. Fra North Shore Surf i Løkken til Hirtshals Fyr. Strandrensning ved Løkken Strand kl. 09.00-10.30 i samarbejde med North Shore Surf Café og Løkken Surfklub.

Dag 10: Lørdag 7. august. Fra Hirtshals Fyr til Grenen i Skagen. Strandrensning ved Solnedgangspladsen i Gl. Skagen kl. 10.30-12.00 i samarbejde med Copenhagen Cartel.

Alle strandrensninger findes som begivenheder på vores facebook-side, Race for Oceans. 

Læs mere om Race for Oceans Stafetten 2021: https://raceforoceans.org/sport

Tilmelding til Race for Oceans Stafetten 2021: https://raceforoceans.org/tilmelding