Private virksomheder og kommune tiltrækker akademisk arbejdskraft til Jammerbugten

Foto: Vækst Jammerbugt

Private virksomheder og kommune tiltrækker akademisk arbejdskraft til Jammerbugten

Sammen med de to private virksomheder mysupply og Sparekassen Danmark deltager Jammerbugt Kommune i år på den store job og karrieremesse i Gigantium den 22. marts på én stor fælles Jammerbugt stand. Målet er at profilere karrieremuligheder og den varierede erhvervsstruktur i Jammerbugten over for dimittender og studerende fra AAU og UCN.

Foto: Vækst Jammerbugt

Deltagelse på dette års karrieremesse er ét blandt flere tiltag, som kommunen prioriterer. Det gør man for at understøtte virksomhederne i at få den arbejdskraft, de efterspørger. Det fortæller borgmester Mogens Chr. Gade.

-- annonce ---

”Igennem flere år har vi prioriteret at deltage på karrieremessen sammen med private virksomheder. Det gør vi, fordi der både i de private virksomheder samt i den kommunale organisation er brug for dygtige medarbejdere med en god uddannelse i rygsækken. Vi har brug for den sidste nye viden, som de studerende fra viden institutionerne kommer med, og derfor er det vigtigt, at vi er synlige på en messe som denne. Ud over at tiltrække den eftertragtede arbejdskraft og synliggøre den varierede erhvervsstruktur vi har i kommunen, så markedsfører vi denne dag også Jammerbugt Kommune som et godt sted at bosætte sig”.

Erhvervslivet har brug for specialister
En af de private virksomheder, der deltager på den fælles Jammerbugt stand, er Aabybrovirksomheden mySupply, som har brug for den højtuddannede arbejdskraft. ”Hos mySupply arbejder vi inden for et specialiseret område, hvorfor vi altid skal bruge ressourcer på at give de nyansatte den rette viden her indenfor. Derfor har vi haft stort held med at ansætte nyuddannede, der alle har vist sig både yderst fagligt kompetente og haft kæmpe gåpåmod, så de hurtigt har kunne overtage opgaver samtidig med, at de hver især har bidraget med den nyeste viden til virksomheden” lyder det fra chefkonsulent hos mySupply, Charlotte Dahl Skovhus.

Også hos Sparekassen Danmark er der behov for den specialiserede arbejdskraft, som kan findes på karrieremessen, og så er messen en oplagt mulighed til at rekruttere unge mennesker, som kan videreuddanne sig i virksomheden, lyder det fra HR-konsulenterne Hanne Kjær Kristensen og Lone Hedemark. ”Vi oplever en ændring i kompetencebehovet i Sparekassen Danmark, hvor der fortsat bliver flere stillinger med specialist-funktioner – specielt i vores stabsafdelinger. Vi deltager desuden på karrieremessen for at synliggøre, at vi er en arbejdsplads, som uddanner og ansætter mange unge medarbejdere, og at vi har stort fokus på fortsat uddannelse og kompetenceudvikling”.

Det er ikke nyt for Sparekassen Danmark at rekruttere akademikere fra blandt andet Aalborg Universitet, som bliver ansat i spændende stillinger i pengeinstituttet. En af dem er HR- konsulent Louise Lønbro Ulltveit-Moe. ”Vi ansatte i 2019 flere medarbejdere med akademisk baggrund. Jeg har selv studeret på Aalborg Universitet, og arbejder nu i et spændende job som HR-konsulent i Sparekassen Danmark.

Man kan møde alle repræsentanterne på Jammerbugt standen på karrieremessen i Gigantium på stand 65, 66 og 67 den 22. marts fra kl. 9.00 – 15.00.

LÆS OGSÅ: Nordjyllands Politi advarer: Falske 500 kr.-sedler i omløb