Private og kommunale side om side

Susanne Møller Jensen
Susanne Møller Jensen (A)

Af Susanne Møller (A) Kommunalbestyrelsesmedlem og KV21 kandidat Jammerbugt kommune

Flere Venstre kandidater er ude med budskabet “Lad os fastholde den gode balance mellem private og kommunale institutioner – og sikre forældrene det frie valg”
Det er vi ikke uenige i.

I Jammerbugt kommune fungere det fint med private og kommunale vuggestuer og børnehaver side om side, og det frie valg eksistere i bedste velgående, samt at vi i Jammerbugt kommune ikke kan undvære de private vuggestuer og børnehaver, de gør et fantastisk stykke arbejde, og kommunen kommer på overarbejde, hvis de vælger at lukke.

-- annonce ---


Ejerne af private vuggestuer og børnehaver bestemmer selv, hvad de vil bruge på løn til sig selv, hvad de tager i husleje af deres bolig osv. – det gør de også i fremtiden, men hvor mange andre kan drive en virksomhed uden, at lave offentlige regnskaber, hvor af det fremgår om der er overskud eller underskud i virksomheden?

Er det fair at nogen trækker et evt. overskud ud til sig selv, i stedet for at bruge indtrængen fra forældre og kommunen til børnene, som pengene jo i bund og grund er givet til.

Er der et overskud, når løn, husleje, materiale og andre udgifter er betalt, så er det efter min mening en god ide, at pengene går til børnene, bedre normering og flere aktiviteter.

Det er børnene der skal være vores fokus.

Jeg har ingen eksempler på, at der er nogen i Jammerbugt kommune, som trækker et overskud ud til sig selv, jeg er sikker på at de private giver vores børn en god barndom, og fortsat vil gøre det i fremtiden, også når/hvis der i 2025 træder nye regler i kraft, hvis de altså bliver vedtaget i Folketinget i det nye år.

I Socialdemokratiet vil vi gerne have lys i vinduerne, men vi vil også have lys i børnenes øjne.