Positive tal: Regeringen er klar til at genåbne mere

Statsminister Mette Frederiksen. Fotograf: Steen Brogaard.
Print Friendly, PDF & Email

Det går i den rigtige retning med tallene for smittede, indlagte og kritisk syge med corona-virus.

Derfor vil regeringen gøre mere i fase 1 af genåbningen af Danmark, end der blev meldt ud i sidste uge. Det har statsminister Mette Frederiksen i dag fortalt på et pressemøde i statsministeriet.


– De tal er bedre, end vi havde turde håbe på. De er også bedre end det, vi havde forventet, siger Mette Frederiksen.

– Den kontrakt, vi danskere er lykkes med at indgå med hinanden, den ser ikke alene ud til at have nyttet. Den ser også ud til at have virket.

Derfor vil regeringen nu åbne mere op, end der ellers blev meldt ud på et pressemøde i sidste uge. Her blev det meldt ud, at blandt andet dagplejer, vuggestuer, børnehaver og skolegangen for de yngste skulle genåbne fra i morgen.

– Det betyder også, at vi kan gøre mere i fase 1 af genåbningen af Danmark end forventet, siger Mette Frederiksen.

Hvad der mere kan gøres i fase 1 af genåbningen, blev ikke uddybet yderligere af Mette Frederiksen. Det skal statsministeren diskutere med Folketingets partiledere via videolink i aften fra kl. 18.00, og det vil ske med fokus på dansk økonomi.

Regeringens prioritet er således at åbne de steder, hvor det giver mening i forhold til Danmarks Økonomi, og hvor det også er sundhedsmæssigt forsvarligt, forklarede Mette Frederiksen.


Ingen overreaktion
På pressemødet afviste Mette Frederiksen, at man har overreageret ved at lukke alt ned.

– Nej, vi har ikke overreageret. Jeg mener, vi har gjort det modsatte. Vi har vist handlekraft, og vi har gjort det på det rigtige tidspunkt. Vi er et af de lande i verden, der ikke er i nærheden af at opleve de alvorlige ting, man ser i andre lande.

– Dermed kan vi have reddet menneskeliv og undgået nogle af de meget alvorlige situationer, vi ser i andre lande, siger statsminister Mette Frederiksen.