Politiet takker – grov voldssag opklaret efter henvendelser

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

Efter omtale i pressen har Nordjyllands Politi modtaget mange henvendelser fra offentligheden om en grov voldssag fra Christiansgave i Hjørring den 27. juni 2020. Det har ført til, at de formodede gerningsmænd nu er fundet og sigtet. Politiet takker for hjælpen.

Lørdag d. 27. juni 2020 kl. 23.45 blev to unge mænd udsat for grov vold i Christiansgave i Hjørring, da de opfordrede en gruppe på fire unge personer til at stoppe med at drille et pindsvin. De to mænd blev slået med knytnæve og med en flaske i ansigtet, og den ene af de forurettede fik som følge knust tre af sine tænder.


Nordjyllands Politi ønskede offentlighedens hjælp til at fastlægge identiteten på de formodede gerningsmænd i sagen og efterlyste dem derfor i en pressemeddelelse den 1. juli 2020. Her opfordrede man også vidner og andre med oplysninger i sagen til at kontakte politiet.

Det fik mange til at reagere.

Afgørende oplysninger kom frem
Leder af lokalpolitiet i Hjørring og Jammerbugt vicepolitiinspektør Sune Myrup fortæller, at presseomtalen førte til ganske mange henvendelser i sagen med mange brugbare oplysninger, der gjorde det muligt for efterforskerne at finde frem til centrale vidner og dernæst de formodede gerningsmænd.

”Derfor vil vi gerne takke offentligheden for de mange henvendelser, som faktisk har været afgørende for, at vi kunne opklare sagen,” understreger Sune Myrup. ”– Det er et godt eksempel på, hvorfor man skal kontakte politiet, når man ligger inde med viden i en sag. Hellere en gang for meget end for lidt.”

Nordjyllands Politi aflyser hermed efterlysningen fra den 1. juli 2020. To unge mænd er sigtet for vold i sagen, som nu afventer anklagemyndighedens vurdering.