Politiet søger særligt vidne i voldtægtssag

Foto: Nordjyllands Politi
Print Friendly, PDF & Email

Politiet søger særligt vidne i voldtægtssag

Nordjyllands Politi modtog den 21. november 2022 en anmeldelse om, at en pige under 15 år er blevet udsat for voldtægt i Christiansgave Park i Hjørring den 21. august 2022. Nu søger politiet et særligt vidne i sagen.

En pige under 15 år blev den 21. august i år udsat for voldtægt i Christiansgave Park i Hjørring. Pigen mødtes med gerningsmanden sammen med en jævnaldrende veninde efter forudgående aftale. Parterne mødtes i første omgang i Svanelunden og gik siden sammen videre til Christiansgave Park, hvor overgrebet fandt sted.

Den sigtede i sagen er en 16-årig ung mand fra lokalområdet. Han blev i går den 30. november 2022 fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Hjørring, hvor han blev varetægtsfængslet i foreløbig tre uger. Den 16-årige er også sigtet for et forsøg på voldtægt begået mod den jævnaldrende veninde på et senere tidspunkt.

Politiet søger et særligt vidne i sagen

Overgrebet blev anmeldt til Nordjyllands Politi den 21. november 2022, og politiets efterforskere arbejder derfor nu på at få sagen grundigt belyst. I den forbindelse ønsker man særligt at tale med én bestemt person:

”Vi ved, at der et vidne, som har været i parken samtidig med den 16-årige sigtede og de to piger. Og ud fra vores oplysninger er det vores klare opfattelse, at vidnet faktisk bemærkede de tre personer. Vi er meget interesseret i at komme til at tale med vedkommende, for vi er af den overbevisning, at han kan bidrage med vigtig viden til vores videre efterforskning,” lyder det fra politikommissær og efterforskningsleder Lene Mikel Madsen, Nordjyllands Politi.

Hun beder vidnet eller andre, der har oplysninger i sagen, om at kontakte politiet på tlf. 114.

Vidnet beskrives som

  • en høj slank mand
  • muligvis i 20’erne
  • han er set gående ad stien gennem Christiansgave og frem og tilbage flere gange på stien, imens han talte i telefon

De to piger og gerningsmanden befandt sig i Christiansgave tæt ved den østlige sti ved træ-alléen. Her befandt vidnet sig også i tidsrummet kl. 01:45 til kl. 04:00 den 21. august 2022. 

Af hensyn til den videre efterforskning og til parterne i sagen har Nordjyllands Politi ikke yderligere oplysninger til offentligheden om sagen på nuværende tidspunkt.