Politiet kontrollerede dyrevelfærden på Hjallerup Marked

Nordjyllands Politi.


Dyrevelfærdssektionen i Nordjyllands Politi var til stede på Hjallerup Marked i den forgangne weekend for at kontrollere forholdene for de handlede dyr. Politiet kunne med tilfredshed konstatere, at dyrevelfærdsloven var overholdt.

Lørdag den 4. juni 2022 foretog dyrevelfærdssektionen i Nordjyllands Politi en kontrol på Hjallerup Marked, som er kendt for dets handel med heste og andre dyr.


Hjallerup Marked har ikke været afholdt under corona-pandemien, og politiet kunne med tilfredshed konstatere, at man også fra markedsarrangørernes side havde fokus på dyrevelfærden under det længe ventede marked – eksempelvis i forhold til varme/skygge.

”Der blev handlet heste, æsler, høns, ænder, undulater, kaniner og marsvin,” melder politikommissær Henrik Jensen, leder af dyrevelfærdssektionen i Nordjyllands Politi. ”– Vi kontrollerede, om dyrevelfærdsloven var overholdt; om dyrene havde vand, foder og om omgivelserne var i orden, herunder om der var tilpas skygge i varmen denne dag.”

Og de handlende havde styr på det meste:

”Der blev påtalt og kontrolleret mange forskellige ting på dagen, hvor der heldigvis ikke blev fundet grundlag for at optage rapporter for overtrædelser af dyrevelfærdsloven,” konkluderer Henrik Jensen.

Dyrevelfærdssektionen i Nordjyllands Politi dækker også Midt- og Vestjyllands og Østjyllands politikredse.