Politiet i forårsaktion – ulovlige knallerter er i kikkerten

Politibil Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk

Politiet i forårsaktion – ulovlige knallerter er i kikkerten

Solen skinner og foråret er skudt i gang – knallerterne er pudsede og nogle er måske også blevet justeret til at køre en del hurtigere end de må.

– Det er et helt almindeligt billede, at når vejret bliver bedre, modtager vi en del flere opkald fra folk, der oplever generende knallertkørsel, fortæller Nordjyllands politi og fortsætter:

-- annonce ---

– Vi ved, at sol og forår hænger sammen med, at de unge mennesker hiver knallerterne frem og vi er selvfølgelig bevidste om, at der bliver foretaget konstruktiv ændring på nogle af knallerterne – så de kan køre hurtigere end det tilladte.

Nordjyllands Politi vil den kommende tid have fokus på de ulovlige knallerter og vil have kikkerten fremme rigtig mange steder.

Kontrollerne handler om trafiksikkerhed

Nordjyllands Politi understreger, at det er et fokusområde for Forebyggelse og nærpolitiet at få de unge mennesker, der kører for stærkt på knallerter, til at forstå farligheden af det.

– Desværre er netop den unge gruppe trafikanter overrepræsenteret i trafikulykker, siger Nordjyllands Politi, der ligeledes pointerer, at netop hurtig knallertkørsel også giver anledning til utryghed for de lokale borgere, som har det tæt på og derfor oplever Nordjyllands Politi mange borgerhenvendelser om knallertræs.


Nordjyllands Politi har to opfordringer:

– Til de unge, der kører for stærkt: ’Lad være; det er farligt.’ 
– Til de unges forældre: ’Tag en god snak ved middagsbordet derhjemme om knallertkørsel og trafiksikkerhed’