Opmærksom nabo hjalp med at afvise falsk bankbud

Politibil Jammerbugtposten.dk
Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Opmærksom nabo hjalp med at afvise falsk bankbud

En 73-årig kvinde undgik mandag eftermiddag en potentiel svindelfælde takket være en opmærksom nabo, der greb ind i tide, fortæller politiet i deres døgnrapport.

Kvinden modtog kl. 12.27 en opkald fra en ukendt mand, der hævdede at være fra Danske Bank. Manden fortalte kvinden, at han ville sende en kollega til hendes adresse for at hjælpe med at få et nyt dankort for at undgå formodet misbrug og svindel af det gamle kort.

Den mistænkelige forespørgsel fik kvinden til at søge råd hos sin nabo, hvilket viste sig at være en afgørende handling. Kort tid efter ankom en ukendt person til stedet, hvorefter den opmærksomme nabo bad vedkommende om at forsvinde fra stedet, mens opkaldet med den ukendte person i telefonen blev afbrudt.

Politiet takker den opmærksomme nabo og den 73-årige kvinde for at have udvist sund skepsis i forbindelse med opkaldet og henvendelsen fra de formodede falske bankbude.

Den ukendte mand var ikke inde på adressen og forlod stedet uden held til at få udleveret noget fra kvinden.

Tag en snak med dine ældre familiemedlemmer og bekendte om, at de aldrig skal udlevere deres personlige oplysninger og adgangskoder, kontanter, dankort eller øvrige værdigenstande til fremmede. Ingen offentlige myndigheder vil kontakte dig på den måde, som de falske bankbude gør.

Politiet efterforsker sagen nærmere i relation til andre lignende anmeldelser om falske bankbude.