Opdatering fra Nordjyllands Politi: Roser borgerne

Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Opdatering fra Nordjyllands Politi: Roser borgerne

Det sner, fyger og blæser. Men selvom snestormen har tag i Nordjylland, skaber den p.t. ikke større problemer, lyder meldingen fra Nordjyllands Politi ved middagstid onsdag den 3. januar.

En ambulance kørte fast, flere brandkøretøjer havde indledningsvist svært ved at komme frem til en bygningsbrand i Jerslev, og så har der været forbigående udfordringer for lastbiler rundt omkring på glatte strækninger og stigninger.

Men alt i alt er det overordnede billede hos de samarbejdende beredskaber stadig – her ved middagstid onsdag – at Nordjylland indtil videre ikke er så hårdt ramt af snestormen, som man kunne have frygtet.

”Det er mest i den sydlige del af politikredsen, at fygningen og snedriver giver problemer, og hvor vi hører, at bilister sidder fast,” siger fungerende vicepolitiinspektør Mads Hessellund. ” – men som det ser ud nu, kan vores patruljer stadig komme rundt i hele politikredsen.”

Roser borgerne – er blevet hjemme

Nordjyllands Politi har bemærket, at der er væsentlig mindre trafik på vejene i dag end vanligt:

”Der er mange, som har lyttet til anbefalingerne og valgt at blive hjemme i dag. Det er rigtig fint, for så får vi alt andet lige færre uheld og problemer på vejene,” roser Mads Hessellund.

Han vil dog gerne gentage politiets råd:

”Se ud af vinduet og vurdér vejret og din rute, hvis du skal ud at køre i dag. Der kan være fint farbart på de større veje, mens små veje kan være fyget til.”

Nordjyllands Politi opfordrer borgere til at orientere sig om aflysninger og forsinkelser i den kollektive trafik på de relevante hjemmesider. 

Politiets råd:

Kig ud af vinduet. Er du nødt til at køre, så undersøg først:
• Hvordan udvikler vejret sig? Hold øje på dmi.dk
• Er vejene fremkommelige og broerne åbne på din rute?
• Kører den kollektive trafik, der hvor du skal hen?

Hvis du beslutter dig for at tage af sted:
• Tag hjemmefra i god tid. 
• Kør kun ud, hvis du har vinterdæk eller snekæder.
• Fjern sne og is fra køretøjet.
• Medbring varmt tøj, et træktov, en lille skovl, et tæppe, en opladet mobiltelefon, en batterilygte og evt. noget varmt at drikke.
• Hold afstand og sænk farten – du er længere tid om at bremse på en glat vej.

Ring på tlf. 114, hvis du har brug for hjælp – eller tlf. 112, hvis situationen er akut.