Ørebroskolen vinder på trivsels-point

En lille pause nydes i det gode vejr. Foto: Jammerbugtposten.dk

Ørebroskolen modtog i sidste uge en god nyhed: skolen ligger nr. fem i en trivselsundersøgelse, der inkluderer alle landets skoler.

Nationaltrivselsundersøgelser er et krav på landets skoler, og ifølge Tv2nord.dks oplysninger har Berlingske ud fra resultaterne af disse udarbejdet en liste, der kan give et praj om, hvor høj trivsel der er på skolerne – og Ørebroskolen fik i sidste uge nyheden om, at de ligger på en femteplads.

-- annonce ---

– Selvfølgelig var vi overraskede, men det er også en kæmpe anerkendelse, fortæller skolelærer på Ørebroskolen, Jennifer Nelson Rødbro. Skolen gør meget for at skabe trivsel, og én af de ting, der fylder meget i det henseende, er ifølge lærerne skolens størrelse. – Vi er en lille skole, og alle kender alle. Der er ansvar for hinanden. Det er nemmere at se den enkelte, når der ikke er 28 i klassen, fortæller Anne Due, som også er lærer på skolen.

Legepladsen falder i god jord. Foto: Jammerbugtposten.dk

Skolens størrelse er blot én ting, der betyder noget for god trivsel i hverdagen. Der bliver gjort meget for den gode trivsel gennem forskellige tiltag, som for eksempel emneuger, tilknytning af en skolepædagog, fællessange og flexdage. Jennifer Nelson Rødbro fortæller, hvordan flexdage bliver brugt til fordybelse – for eksempel har eleverne læst en bog om robotter, og i den forbindelse har eleverne selv bygget små fine robotter. I flexdagene er der både plads til faglighed og fordybelse samtidig med, at der er plads til at være kreativ og have det sjovt med opgaverne. Også her mærkes fællesskabsfølelsen, hvor en af børnenes far mødte op for at fortælle lidt om forskellige metaller samt hvordan man lodder metal.

En af flexdagene er blevet brugt til at være kreativ og kreere robotter. Foto: Jammerbugtposten.dk

Netop samarbejdet med forældrene er også en vigtig faktor for trivslen, mener både lærerne og skoleleder Dorte Elmholdt Smidt. – Når forældrene kommer med nogle ting, bliver de også lyttet til. Vi kan ikke som skole alene skabe god trivsel, fortæller skolelederen.

Gymnastikpiger der holder pause fra undervisningen. Foto: Jammerbugtposten.dk

Både lærerne og skoleleder Dorte Elmholdt Smidt er glade for skolens flotte placering, men de understreger også, at undersøgelserne skal ses som øjebliksbilleder, selvom de er gode pejlemærker for at vurdere elevernes trivsel: – Det er selvfølgelig noget, man altid er glad for, men jeg tænker, at vi godt ved, at sådan en undersøgelse skal ses som et øjebliksbillede. De vil være meget præget af det, de har oplevet inden for de sidste par dage, og mere skal vi heller ikke tage den for, men det er altid dejligt at få den, fortæller Dorte Elmholdt Smidt, – Det betyder meget for os, at man er tryg og har det godt. Det tror vi, er basis for, at de kan lære noget.

Jasmina Agesen Pedersen fra 6. klasse laver pæretærte med to elever fra 3. klasse. Foto: Jammerbugtposten.dk

Spørger man eleverne, hvad der gør Ørebroskolen til en god skole, vægter svaret også på fællesskabsfølelsen på den lille skole: – Der er sådan et godt fællesskab, og man er næsten aldrig alene her, fortæller Jasmina Agesen Pedersen fra 6. klasse. Der er 14 elever i Jasminas klasse, og hun er glad for, at klassen på den måde ikke bliver for stor. Hun fortæller også, at tiltag som for eksempel emneuger på tværs af klasser hjælper meget på skolens fællesskab, og at arrangementer uden for skolen kan være givende. – Ja det er fint at komme lidt væk fra skolen og hygge sig med éns klasse, fortæller hun.