Ønskeland søger frivillige: Vil du gøre en forskel for sygdomsramte børn?

Foto: Privat

JOBANNONCE: Når vi spørger familierne i Ønskeland hvad det bedste ved deres ophold har været, så nævner de ofte de fantastiske frivillige.

Ønskelands frivillige er nemlig med til at skabe fantastiske oplevelser for sygdomsramte familier som er på ophold i Ønskeland.

-- annonce ---


Som frivillig i Ønskeland byder du ind med det du er god til og det familierne har brug for. Det kan være at gå en tur i skoven, drikke kaffe med en forælder, spille spil med et barn.

Det vigtigste er, at du er til stede og har lyst og overskud til at møde familierne og høre deres historier.

Rutinerne og behovet i Ønskeland ændre sig fra uge til uge afhængigt af familiernes behov. En af dine fornemste opgaver som frivillig er derfor at være med til at få familierne til at føle sig velkomne i Ønskeland.

Nogle af vores frivillige vælger at byde ind med et programpunkt til vores ugeplan og har en konkret aktivitet de skal udføre på deres frivilligvagt. Så ved familierne på forhånd hvad der skal ske. Helle kommer og tager familiebilleder, Lisbeth laver kreative smykker og Kim og Susanne holder banko.

Andre frivillige kommer og ser hvad familierne har brug for den pågældende dag. Emil starter ofte en spontan fodboldkamp eller hjælper i køkkenet med en opvask. Jette lærer familierne at strikke, snakker med forældrene over en kop kaffe, eller hjælper et barn med lektier.
Lige nu søger vi flere frivillige som har lyst til at gøre en forskel for sygdomsramte familier. Kunne du tænke dig at blive en del af Ønskeholdet, så høre vi gerne fra dig.

Når du starter som frivillig i Ønskeland
• Indledningsvis vil du blive kontaktet af frivilligkoordinator Camilla. Her får du lejlighed til at få svar på dine spørgsmål og Camilla vil fortælle lidt mere om hvad frivilligjobbet indebærer.
• Intromøde i Ønskeland med rundvisning, samt en snak om frivilligopgaven og hvad du gerne vil byde ind med. Vi finder en dato for din første frivilligvagt.
• Så er du klar til første frivilligvagt – efter et par prøvevagter tager vi en kort snak for at sikres os at du trives med dine opgaver.

Om Ønskeland
Ønskeland er for familier med kroniske syge børn, som har brug for en pause fra hverdagen. En ramme for rekreation, samvær, nærvær, og hvor sygdommen kan træde i baggrunden til fordel for gode stunder sammen. Ønskeland giver mulighed for at være sammen uden at skulle bekymre sig om madlavning, rengøring osv. Familierne er i Ønskeland i 4-6 dage og mange af familierne vender årligt tilbage til Ønskeland.

Praktisk
• Som frivillig har du vagt enten ugentligt eller hver 14. dag. Vi anbefaler at en frivilligvagt er ca. 4 timer, men det aftaler vi individuelt, så det passer dig.
• Der er altid en ansat personale tilstede i Ønskeland når du er på frivilligvagt, så du kan altid spørge om hjælp, hvis der er noget du er i tvivl om.
• Ønskeland indhenter børneattest på alle frivillige.
• Ønskeland ligger i Nordjylland: Hammershøj 29, Øland 9460 Brovst

Vi glæder os til at høre fra dig!
På vegne at hele Ønskeholdet
Frivilligkoordinator
Camilla Bundgaard
MOBIL: 25 53 00 04
TLF: 44 22 52 52
CAMILLA@OENSKELAND.DK