Nye overnatningstal: Nordjylland giver resten af Danmark baghjul

Arkivbillede

Dugfriske overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at Nordjylland endnu engang placerer sig langt over landsgennemsnittet og endda med positiv vækst i ydersæsonen.

De nordjyske turismeaktører har knap fået armene ned efter sommerens succesfulde overnatningstal, før der igen er grund til jubel. Nordjylland placerer sig markant over landsgennemsnittet for oktober måned og er dermed lykkedes med at føre den imponerende vækst videre ind i ydersæsonen. Dette viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

-- annonce ---

De samlede overnatningstal viser en nordjysk fremgang på 13,62 procent, mens landsgennemsnittet i samme periode oplever en stigning på 6,27 procent. Nordjylland udmærker sig desuden positivt på alle hovedmarkeder med Holland og Tyskland som højdespringerne med en stigning i antallet af overnatninger på henholdsvis 42,2 og 24,6 procent.

– Ser man isoleret på turisternes døgnforbrug, har årets samlede stigning indtil videre resulteret i en øget turismeomsætning på knap 888 mio. kr.* i Nordjylland. Efter en imponerende sommer glæder vi os over, at den positive udvikling fortsætter på samtlige markeder og således har en positiv effekt på ydersæsonerne. Der ligger et massivt vækstpotentiale i ydersæsonerne, og hvor vi sidste år i samme måned havde en vækst på 0,08 procent, er vi nu lykkedes med at tiltrække mange flere gæster udenfor højsæsonen. Forklarer direktør i VisitNordjylland, Ann Marie Søborg Karkov.

Den imponerende stigning betyder desuden, at der år til dato er skabt mere end 1.100 nye nordjyske jobs*.

Samarbejde skaber resultater

Væksten skal ifølge Ann Marie Søborg Karkov ses som et resultat af, at vores turismeerhverv har gjort det rigtig godt, samt at samarbejdet i nordjysk turisme er styrket – blandt andet gennem samarbejdet med VisitDenmark og de nordjyske destinationsselskaber samt Fælles Vækst initiativet. Det var direktørerne for de store nordjyske attraktioner, Fårup Sommerland, Nordsøen Oceanarium, Skallerup Seaside Resort og Aalborg Zoo der tog initiativ til Fælles Vækst med opbakning fra alle Nordjyllands kommuner samt det nordjyske erhvervsliv, hvor mange virksomheder har bidraget økonomisk.

– Med Fælles Vækst har vi skabt en fælles ramme for turismesamarbejdet, som løfter vores ambition om at styrke tilstrømningen af gæster og dermed øge turismeomsætningen. Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland, og jeg kan kun opfordre endnu flere aktører til at komme med ombord i Fælles Vækst initiativet, slutter Ann Marie Søborg Karkov.

Faktaboks:

Udviklingen i antal overnatninger i Region Nordjylland:  
  ÅTD Oktober
I alt 5,65 % 13,62 %
Danmark 5,65 % 6,04 %
Nederlandene 14,01 % 42,24 %
Norge 3,74 % 3,55 %
Storbritannien -3,05 % 12,62 %
Sverige -3,90 % -0,87 %
Tyskland 9,76 % 24,55 %
USA -18,51 % -7,23 %
Udviklingen i antal overnatninger i Danmark:    
  ÅTD Oktober
I alt 3,89 % 6,27 %
Danmark 3,47 % -0,17 %
Nederlandene 5,87 % 6,16 %
Norge -0,28 % -3,92 %
Storbritannien 1,22 % 0,12 %
Sverige -6,49 % -0,08 %
Tyskland 6,88 % 14,74 %
USA 5,55 % 21,38 %