Nye kostråd har klima på menuen

Print Friendly, PDF & Email

Mindre kød og flere grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Sådan lyder
det i Danmarks nye officielle kostråd, som fødevareminister Rasmus
Prehn præsenterede i begyndelsen af januar.

Syv enkle anbefalinger til morgenmaden, mellemmåltidet, madpakken og
middagsbordet skal gøre danskerne sundere. Og som noget nyt, er
Danmarks kostråd udvidet med et gennemgående klimahensyn. Mest markant
kommer det til udtryk i rådet om at skære ned for vores appetit på
kød, især okse- og lammekød. Samtig skal vi skrue op for især
grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn i vores måltider. Det er DTU
Fødevareinstituttet, der har udarbejdet det faglige grundlag for de 7
nye officielle kostråd:

  • Spis planterigt, varieret og ikke for meget
  • Spis flere grøntsager og frugter
  • Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
  • Spis mad med fuldkorn
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
  • Spis mindre af det søde, salte og fede
  • Sluk tørsten i vand