Ny forening ser dagens lys i Jammerbugt Kommune

Ib Nellemann
Ib Nellemann (V)

Mandag 22. november kunne 25 glade deltagere klappe i hænderne, da IFS Jammerbugt blev en ny forening i Jammerbugt Kommune ved den stiftende generalforsamling på Ulveskov skolen i Birkelse.

IFS Jammerbugt er en nystartet forening for borgere med en psykisk sårbarhed. IFS står for ”Idræt for sindet” og foreningen bliver en af flere, der er startet op i de nordjyske kommuner. Foreningen etableres på baggrund af et samarbejde mellem DAI, DGI og Jammerbugt Kommune der læner sig op ad succeserne fra de omkringliggende kommuner.

-- annonce ---


”Nu har vi syv Idræt for sindet foreninger i det nordjyske. og det er vi rigtig glade for i DAI og DGI. Disse foreninger giver en særlig målgruppe muligheden for at indgå i nye fællesskaber med ligesindede og mærke glæderne ved det forpligtigende fællesskab. Samtidig er det jo iblandt målgruppen, at bestyrelsen skal vælges, så de får pludselig et ansvar på skuldrene og en mulighed for at påvirke et fritidstilbud til glæde og gavn for dem selv og deres ligesindede og det ser vi meget frem til at følge udviklingen i”, siger Lisbeth Crafack, Idrætskonsulent, DAI.

25 deltagere var mødt op til den stiftende generalforsamling 22. november for den nye forening IFS Jammerbugt. Af de 25 deltagere meldte fire sig til bestyrelsen og de får selskab af Emil Laugesen, der bliver kommunal koordinator for IFS Jammerbugt. Emil ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelse og er glad for den positive tilslutning.

”Vi startede dagen med lidt forskelligt træning i vores faciliteter her på Ulveskov skolen i Birkelse og heldigvis fulgte alle med over til generalforsamlingen bagefter. At vi slutter med, at 4 deltagere frivilligt melder sig til bestyrelsen, er jeg utroligt glad for og det kan jo kun blive godt med den tilslutning”, siger Emil Laugesen, Idræt for sindet koordinator, Jammerbugt Kommune.

Intentionen bag etableringen af en IFS forening i Jammerbugt Kommune har bl.a. været at sætte mere fokus på bevægelse for målgruppen. Derfor har den nystiftede forening også allerede badminton, bordtennis, udstræk og fitness på programmet og flere aktiviteter vil komme til. De mange aktivitetstilbud gør, at flest mulige borgere kan se sig selv tage del i det nye fællesskab som IFS Jammerbugt udgør.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i Jammerbugt Kommune nu også har et målrettet foreningstilbud til denne borgergruppe. For psykisk sårbare kan det være svært at finde overskuddet til at bevæge sig, men med IFS Jammerbugt har de nu også et fællesskab, de kan se sig selv i, der giver plads til forskellighed, rummelighed og hjertevarme og er drevet af frivillige kræfter, der netop selv kender til udfordringerne man kan stå med som psykisk sårbar. Jeg ved hvad foreningslivet er I stand til her i kommunen, så jeg har store forventninger til IFS Jammerbugt og alle de smil og gode oplevelser der kommer til at opstå i dette nye fællesskab”, udtaler Ib Nellemann, formand for Social- og Sundhedsudvalget, Jammerbugt Kommune.