Ny digitaliseringspulje skal hjælpe SMV’er med genstart af eksporten efter corona

Simon Kollerup
Arkivfoto: Andreas Beck
Print Friendly, PDF & Email

Med den nye eksportpakke, kan SMV’er fra den 4. november søge om tilskud til privat rådgivning eller investering i teknologi og IT, der kan styrke virksomhedernes eksportsituation set i lyset af corona-krisen.

Dansk eksport er hårdt ramt af corona-krisen.


Derfor lancerede regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier en pakke til genstart af dansk eksport på en halv milliardkroner i begyndelsen af oktober.

Og i dag åbner en af puljerne fra pakken – nemlig de 35 mio. kr. til SMV:Digital så op for ansøgninger. Dermed kan små- og mellemstore virksomheder i dag nu søge om tilskud til rådgivning eller investeringer i teknologi eller IT

Med puljen kan SMV’er bl.a. få hjælp til at udvikle e-handel eller digitale salg til nye og flere internationale markeder og på den måde styrke eksporten efter corona.

”Jeg ved, at mange små- og mellemstore virksomheder er pressede på grund af corona-krisen. Derfor er jeg glad for, at vi kan sætte hurtigt i gang med at få pengene fra eksportpakken ud og flyve hos virksomhederne. Og netop teknologi og digitalisering er måske den vigtigste vej til at styrke SMV’ernes konkurrenceevne på eksportmarkederne og øget salg,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

En håndsrækning

Tilskuddet kan bruges til fx automatiseringsløsninger, robotteknologi eller software, der kan styrke eksportsituationen bl.a. gennem øget e-handel.

Formand for SMV:Boardet i SMV:Digital Dorte Zacho Martinsen:

”En af ambitionerne med SMV:Digital er at styrke SMV’ernes investeringer i ny teknologi og IT, og derfor glæder det mig, at vi med denne pulje får mulighed for at give SMV’erne en håndsrækning, så de får investeret i nogle digitale løsninger, der kan booste deres salg til udlandet.”

Læs mere på www.smvdigital.dk

Fakta om SMV:Digital

  • SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i automatisering, digitalisering og e-handel.
  • Siden efteråret 2018 har SMV:Digital givet støtte til digitale projekter i mere end 1.300 SMV’er i hele Danmark. Fra 2020 har SMV:Digital fået et styrket grønt fokus.
  • Den nye pulje fra eksportpakken på 35 mio. kr. forventes at kunne hjælpe ca. 300 virksomheder.