Ny afgift kan være dødsstød til TV-Bingo: Skatteministeren kaldt i samråd

Nordjyske folketingsmedlem, Anne Honoré Østergaard (V)
Print Friendly, PDF & Email

SIFA TV-Bingo, der sendes dagligt på dk4, er lukningstruet efter regeringens nye lovforslag, der hæver afgiften på spilleindtægter fra 20 pct. til 28 pct. Afgiftsforhøjelsen har ifølge regeringen til formål at reducere forbruget af spil og mindske problemer med ludomani. Men forhøjelsen betyder også, at Danmarks eneste TV-bingo ikke længere kan løbe økonomisk rundt. SIFA TV-Bingo har de seneste 35 år donereret sit overskud til de over 200 nordjyske idrætsforeninger, og afgiftsforhøjelsen vil dermed også få konsekvenser for det nordjyske foreningsliv, der ikke længere vil modtage støtte fra TV-bingoet.

”Det er ikke retfærdigt, at lokale initiativer som SIFA TV-Bingo skal betale prisen for regeringens vendetta mod internationale udbydere af online spil. SIFA TV-Bingo er en non-profit organisation, der stort set ingen marketingsudgifter har, og som donerer hele overskuddet til vores nordjyske foreningsliv. Jeg har svært ved at se, at SIFA med deres 25-kroners spilleplader skulle have sat særlig mange ludomaner i verden. Det er helt ubegribeligt, at SIFA TV-Bingo skal slås i hartkorn med internationale onlinekasinoer”, siger Anne Honoré Østergaard.


Venstres folketingsmedlemmer Anne Honoré Østergaard og Torsten Schack har indkaldt skatteminister Morten Bødskov i samråd, så ministeren kan redegøre for hvilke konkrete initiativer han vil tage for at sikre, at SIFA TV-Bingo ikke bliver tvunget til at lukke som følge af regeringens planer om at indføre øgede afgifter.

” I Venstre er vi utrolig bekymret for de konsekvenser, socialdemokraternes nye lovgivning vil have for SIFA TV-Bingo. En eventuel lukning vil ikke kun have stor konsekvens for de mange ældre borgere, der sætter pris på hjemlig underholdning og hygge i en tid, hvor coronaen har gjort det farligt at gå til fritidsaktiviteter og se venner og familie. Det vil også have alvorlige konsekvenser for det nordjyske forenings- og idrætsliv, der hvert år modtager en uundværlig håndsrækning fra SIFA TV-Bingo til glæde for især børn og unge i Nordjylland”, siger Anne Honoré Østergaard.

Sagen om SIFA TV Bingo har fået stor opmærksomhed på både kommunalt og landspolitisk plan det seneste stykke tid. Skatteminister Morten Bødskov (S) har endnu ikke slået fast, hvorvidt og hvordan man fra ministeriets side vil sikre TV-bingoets overlevelse.

Samrådet med skatteministeren bliver afholdt torsdag d. 10. december kl. 11.15 på Christiansborg.