Nu kan man bestille de indefrosne feriepenge

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Nu kan danske lønmodtagere bestille tre uger af deres indefrosne feriepenge. Den tidlige udbetaling skal være med til at få yderligere gang i samfundsøkonomien

Danske lønmodtagere kan snart have flere penge til forbrug mellem hænderne. Fra i dag og frem til 1. december kan man digitalt bestille tre ugers indefrosne feriepenge ved at gå ind på borger.dk og logge på med NemID. Pengene vil blive udbetalt op til syv hverdage efter og beskattes som almindelig indkomst.


De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i forsørgelsesydelser og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Det er frivilligt, om man ønsker at få de indefrosne feriepenge udbetalt. Hvis man ikke aktivt går ind og beder om feriepengene inden den 1. december, bliver de udbetalt automatisk, når man når folkepensionsalderen, medmindre man af andre årsager forlader arbejdsmarkedet inden.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

  • Det er godt, at pengene nu kan begynde at komme ud og arbejde. Det er der behov for. Vi ved, at mange virksomheder har svært ved at få økonomien til at løbe rundt på grund af coronakrisen, og saltvandsindsprøjtning kan være med til at få gang i hjulene og dermed redde arbejdspladser.
  • Det er frivilligt, om man som lønmodtager vil have feriepengene udbetalt, men jeg er overbevist om, at mange danskere vil hæve dem og bruge flere penge – gerne i danske virksomheder – til gavn for hele økonomien og dermed også arbejdsmarkedet. Hvornår de sidste to ugers feriepenge skal udbetales er endnu ikke aftalt, men det skal partierne bag aftalen vende senere på efteråret.

Sådan får du dine feriepenge:

Fra tirsdag den 29 september kan du bede om at få op til tre uger af dine indfrosne feriepenge udbetalt.
Du skal gå ind via borger.dk/bestilferiemidler
Log på med NemID.
Vælg ansættelsesforhold. Langt de fleste vil være lønmodtagere, men enkelte grupper vil skulle ansøge via en blanket
Herefter kan du se, hvor meget du får udbetalt. Beløbet er før skat
Bekræft en Tro & Love erklæring
Tryk på ”Bestil feriemidler”
Du får en kvittering, og pengene vil blive sat ind på din Nem-Konto
Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår pengene udbetales.
Du skal forvente, at der går op til syv hverdage, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto. Hvis du har særlige ansættelsesforhold og ansøger via blanket kan der gå længere tid.

Hvis du har spørgsmål, så kan du læse mere på borger.dk/feriemidler
Hvis du ikke beder om pengene nu, bliver de stående i LD Fonde, og du får dem automatisk udbetalt ved folkepensionsalderen, medmindre du inden da af andre grunde forlader arbejdsmarkedet, og du i den forbindelse beder om pengene. Man har mulighed for at lade feriepengene blive stående som en opsparing også efter folkepensionsalderen.