Nu går Aula i luften på skoler og samdrevne institutioner i Jammerbugt

Skærmbillede
Print Friendly, PDF & Email

Forældre, elever, lærere og pædagoger i Jammerbugt Kommune skal fra uge 43 første gang stifte bekendtskab med Skoleintras afløser – Aula.

I uge 43 afløses SkoleIntra af den nye kommunikationsplatform Aula, som kommer til at få flere end to mio. brugere. Aula bliver det digitalt værktøj, der skal gøre det enkelt, nemt og sikkert for pædagoger, lærere, forældre og elever at kommunikere med hinanden. Platformen bliver den nye samlende indgang til kommunikation for forældre til børn i kommunens folkeskoler og samdrevne institutioner. Efter sommerferien 2020 kommer kommunens resterende børnehaver, vuggestuer og dagplejere også på Aula.

Aula er bygget af brugerne

Både i Jammerbugt Kommune, på skolerne og i de samdrevne institutioner, ser de frem til, at tage løsningen i brug.

”Vi har forberedt udrulningen af Aula gennem mange måneder, så det bliver rigtig godt at se det blive taget i brug. Skolerne har lagt et stort arbejde i at blive klar med opsætningen af Aula, alle medarbejderne er blevet undervist og skolebestyrelserne har arbejdet med strategier for, hvordan Aula skal anvendes i dagligdagen. Vi glæder os nu til at komme i gang velvidende, at overgangen er en forandringsproces, hvor vi alle skal lære nye arbejdsgange. Vi tror på, at både medarbejdere og forældre bliver glade for den nye løsning”, siger projektleder på Aula Mie Kjær Skov.

KOMBIT, der er kommunernes it-fællesskab, står bag løsningen, og her har holdningen fra starten af været, at de fremtidige brugere skulle være med til at udvikle Aula.

”Vi har ønsket at skabe en enkel og brugervenlig løsning, som er nem for lærere og pædagoger at arbejde i, og hvor forældre let kan følge med i børnenes hverdag og trivsel. I udviklingen af Aula har vi haft både administrativt personale, skolelærere, elever og forældre til at teste løsningen. Siden sommerferien har 24 skoler fra både store og små kommuner brugt Aula og givet os en masse feedback på løsningen”, siger Poul Ditlev Christiansen, der er projektejer for Aula i KOMBIT.

Aula udvikler sig løbende

Den version af Aula, der tages i brug i uge 43, har de funktioner, der skal til for at understøtte et godt skole-hjem-samarbejde. Brugerne kommer til at opleve, at Aula løbende bliver forbedret, udvidet og tilpasset til de behov, der opstår, da Aula videreudvikles på baggrund af input fra brugerne. Derfor vil næste version af Aula allerede komme til november.