Nordjyske folketingsmedlemmer sætter fokus på konsekvenserne ved at mindske udlejningsperioden for sommerhuse

Fra mødet hos Destination Nordvestkysten 14. oktober 2020
Print Friendly, PDF & Email

De nordjyske folketingsmedlemmer for Venstre, Anne Honoré Østergaard og Torsten Schack Pedersen, havde onsdag formiddag indbudt til møde i Aabybro, for at sætte særlig fokus på konsekvenserne af den vejledning, som erhvervsstyrelsen sidst i september udsendte.

Dagsordenen for mødet var, hvilken betydning ændringerne af udlejningsreglerne for sommerhuse, ville have for udlejningsbureauerne og turismen langs den jyske vestkyst.


”Vi har i dag haft en rigtig god snak om, hvor store konsekvenser det vil få, hvis udlejningsperioden af sommerhuse reduceres. Det er ingen hemmelighed, at Venstre er meget skeptiske over for ændringerne af udlejningsreglerne for sommerhuse. Det vil både koste arbejdspladser, men det vil også påvirke turismen i en meget negativ grad. ” siger Anne Honoré Østergaard.

Venstre har sammen med Konservative kaldt erhvervsminister Simon Kollerup i samråd. Det er forud for dette, at Anne Honoré Østergaard og Torsten Schack Pedersen har indkaldt til møde i Aabybro.

”I Venstre er vi dybt bekymrede over regeringens forslag om at begrænse sommerhusudlejningen. Jeg betragter det som et brud på planlovsforliget fra juni 2016, hvor vi øgede antallet af uger, som sommerhuse kunne lejes ud i. Det er en sag, som Venstre følger ekstrem tæt på Christiansborg. ” siger Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen.

Ferieudlejernes Brancheforening vurderer, at erhvervsstyrelsens vejledning vil påvirke omkring 6.400 sommerhuse og heraf er knap 9.3000 fuldtidsstillinger afhængige af omsætningen fra de udlejede sommerhuse.

”En begrænsning i forhold til de nugældende muligheder for at udleje sin feriebolig vil få store negative konsekvenser for omsætning og beskæftigelse i turistområderne. En mangeårig indsats for sæsonforlængelse og mere liv i yderområderne også udenfor sommerhalvåret, vil blive sat kraftigt tilbage.” siger Jan Brusgaard, indehaver af Feriepartner Thy.

Mandag den 19. oktober 2020 har Anne Honoré Østergaard også indkaldt til møde i Hobro, hvor problemstillingen også skal vendes med relevante interessenter langs den jyske østkyst samt ved Limfjorden.