Nordjysk virksomhed kører grønt

Arkivbillede

Onsdag d. 1. juni afslutter Eurofins VBM kampagnen Grønne Kilometer. Målet er at inspirere medarbejderne til at lade bilen stå – eller i stedet fylde bilen og køre sammen med de andre medarbejdere. Grønne kilometer er bæredygtig pendling, dvs. kollektiv transport, cykling, gang og samkørsel.

Kampagnen er udviklet sammen med samkørselsfirmaet nabogo, som støtter bæredygtig transport i hele Nordjylland. Eurofins er den første virksomhed, som har lanceret Grønne Kilometer. Senere på året vil flere arbejdspladser, offentlige som private, følge i Eurofins VBM Laboratoriets spor.

-- annonce ---

Samkørsel er genvejen til bæredygtighed

Eurofins har et mål om at være CO2-neutral i 2025. Transport og medarbejderes pendling viste sig at være en af den største CO2-syndere, da Eurofins Miljø kortlagde sit CO2-aftryk. 

Det store CO2-aftryk, et ønske fra medarbejdernes side om en nemmere måde at køre sammen på samt mangel på parkeringspladser fik Managing Director i Eurofins VBM Laboratoriet, Thea Fynbo, til at undersøge mulighederne for at øge mængden af samkørsel og CO2-neutral transport. Hun opdagede gennem Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, at samkørselstjenesten nabogo er et tilbud til alle virksomheder i Nordjylland. De to firmaer fandt hurtigt ud af, at Grønne Kilometer er oplagt hos Eurofins VBM Laboratoriet, fordi kampagnen har et bredt fokus på grøn transport, og den er dermed relevant for alle – også dem der cykler eller går til arbejde og dem, der har gode forbindelser med bus. 

Grønne kilometer

Siden 24. marts har de ansatte hos Eurofins VBM Laboratoriet haft ekstra gode grunde til at lade bilen stå og i stedet cykle, gå eller tage bussen – eller fylde bilen med kolleger. De har nemlig haft mulighed for at vinde præmier, både som team og til sig selv, hvis de opnår mange grønne ture. Vinderne findes, når kampagnen afsluttes onsdag d. 1. juni.

I kampagneperioden har samkørsler været gratis de første mange gange, fordi nabogo har givet nye brugere 200 kr. at køre for. Det bliver gratis resten af året for alle medarbejdere de første 30 km., hvorefter det er normal takst.  

Generelt for nordjyder gælder i øvrigt, at de der har månedskort til den kollektive transport kan samkøre gratis på strækningen mellem hjem og arbejde. Chauffører får stadig en fast betaling på 75 øre pr. km. pr. passager.