Nordjyllands Politi giver gode råd til dig der skal købe hund

Fungerende politikommissær Henrik Taagaard, leder af dyrevelfærdsenheden i Nordjyllands Politi, på Kaas Politikontor. Foto: Nordjyllands Politi
Print Friendly, PDF & Email

I den seneste tid er flere hundeejere i Nordjylland blevet idømt bøder for at holde hunde under uforsvarlige forhold. Nordjyllands Politi giver gode råd til dig der skal købe hund – Læs mere i artiklen…

I den seneste tid er flere hundeejere i Nordjylland blevet idømt bøder for at holde hunde under uforsvarlige forhold. Hundene har fx manglet adgang til vand, tørt leje, udeområde, har været sølet ind i egne efterladenskaber, manglet dyrlægebehandling eller ikke været registreret efter reglerne.

Sagerne har været efterforsket af politiets dyrevelfærdsenhed i Kaas, som kontinuerligt arbejder med at gribe ind over for vanrøgt og ulovlig handel med dyr i både Nordjyllands, Midt- og Vestjyllands og Østjyllands politikredse.

Men skal du selv købe hund, så kan du faktisk være med til at bekæmpe forhold som de nævnte.

Følg disse råd:

• Undgå at købe en hvalp ’ude i byen’ på et mødested som fx en parkeringsplads.

• Forlang at se, hvor hundene sover og spiser.

• Sørg også for at se moren til hvalpen og resten af kuldet. Så kan du også bedre vurdere hundens sociale evner i forhold til både andre hunde og mennesker.

• Alarmklokkerne bør ringe, hvis sælgeren kun vil modtage kontanter.

• Får du kendskab til hunde eller andre dyr, der holdes under tvivlsomme forhold, så anmeld sagen til din lokale politikreds via politi.dk eller tlf. 114.

Del gerne rådene – så er du med til at hjælpe vores pelsede venner.