Nørhalne Skole får nye lokaler og moderne rammer: 18 mio. kr. investering
Nørhalne Skole står over for en renovering. En byggeproces som kommer til at foregå i 2026 og 2027, hvor der bliver opført nye klasselokaler og faglokaler, ligesom de eksisterende bygninger vil blive moderniseret.
Nørhalne har gennem en årrække haft en positiv tilgang af børnefamilier. Derfor er der nu behov for en udvidelse og modernisering af byens skole.
I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2025 i Jammerbugt Kommune blev det besluttet at investere 18 mio. kr. i dette og 5,5 mio. kr. i de øvrige skoler i kommunen.
”De 18 mio. kr. til Nørhalne Skole skal sikre, at skolen kan tilbyde de optimale læringsmuligheder og rammer for elever og medarbejdere. Samtidig skal investeringen være med til at sikre den nødvendige kapacitet ud fra antallet af elever og det fremtidige elevtal, hvor prognosen indikerer, at der er brug for udvidelse af klasselokaler”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade.
Investeringen i Nørhalne Skole skal derudover sikre, at skolen også fremover bliver et vigtigt samlingspunkt og kulturcenter i bysamfundet.
Tidsplanen
Moderniseringen af Nørhalne Skole kommer til at foregå i årene 2025-2027.
I første omgang – i første kvartal af 2025 – bliver udbudsmaterialet udarbejdet og sendt ud i omvendt licitation i andet kvartal. Efter valget af totalentreprenør går projekteringen i gang, og projektfasen afsluttes i starten af 2026. Herefter går selve byggearbejdet i gang, og dette vil så strække sig fra 2026 til andet kvartal af 2027. Byggefasen bliver opdelt i tre etaper:
- Opførelse af nye klasselokaler
- Opførelse af faglokaler
- Modernisering og renovering af den eksisterende bygningsmasse.
National aftale om folkeskolerne
En del af finansieringen til Nørhalne Skole skal komme fra den nationale ”Aftale om folkeskolens kvalitetsprogram”, hvor der er afsat midler til investering i bedre faglokaler samt etablering af miljøer, som ansporer til leg og bevægelse på skolerne.
”Aftale om folkeskolens kvalitetsprogram” består af i alt 33 initiativer, der skal skrue ned for den centrale styring af folkeskolen, så færre beslutninger træffes på Christiansborg, og flere kan træffes lokalt. Der afsættes 740 mio. kr. årligt til dette, og derudover er der afsat 540 mio. kr. til flere fysiske bøger som modvægt til skærmbaseret undervisning og 2,6 mia. kr. til flere faglokaler.
Ét af de 33 initiativer er juniormesterlære i udskolingen. I Jammerbugt Kommune bliver dette en mulighed for eleverne i 8. og 9. klasse fra skoleåret 2025/2026. Her får eleverne i de ældste klasser således mulighed for at være to skoledage om ugen ude på f.eks. en virksomhed.
Andre initiativer i Folkeskolens Kvalitetsprogram, som indføres i Jammerbugt Kommune, er kortere skoledag for indskolingseleverne i 0. til 3. klasse, oprettelse af lokale valgfag i udskolingen og ekstra støtte til udsatte elever i dansk og matematik.