New York indtager Museum for Papirkunst i Blokhus 

En uhyggelig medarbejder Foto: Privat

New York indtager Museum for Papirkunst i Blokhus 

Ny udstilling: PAPER ART PEOPLE

Startskuddet er gået for halloween i papirets verden med skræmmende menneskelignende papirskulpturer. Se udstillingen PAPER ART PEOPLE, hvis du tør. 

-- annonce ---


Papirskulpturer af menneskekroppen er omdrejningspunktet i PAPER ART PEOPLE. Udstillingen tager derfor udgangspunkt i en ældgammel kunsttradition, men forsætter traditionen på sin helt egen unikke måde, mens den stiller spørgsmålene: 

Hvilke muligheder kan papir tilføje til skulpturtraditionen? Og kan vi som mennesker lærer noget om os selv gennem skulpturer af papir? 

De spørgsmål hjælper udstillingens fire medvirkende internationale anerkendte kunstnere at svare på gennem deres meget forskellige kunstværker: 

Will Kurtz (US) tapetserer og pap-marchérer sine skulpturer udelukkende ved brug af avispapir fra The New York Times. Skulpturerne, som er i menneskestørrelse, skildrer lokale New York’ere fra forskellige samfundslag. Figurerne er uprætentiøse i motiverne, men så veludførte at det tenderer til det skræmmende, især når man kommer tæt på, hvor man virkelig kan mærke en eksistentiel refleksion begynde at spire. 

Warren King (US) bygger sine menneskefigurer i brunt pap og fortæller historier om forfædre, traditioner, migration og menneskelig visdom. Tag ikke fejl af det nøgne pap! Skulpturerne rummer utrolig fortællerkraft og liv, som SKAL ses med egne øjne, før man oprigtig kan sætte pris på de utrolige skulpturers evner.  

Felix Semper (US) redefinere fuldstændig ens forestillinger om, hvad en skulptur er og kan. Felix Sempers papirskulpturer kan nemlig strækkes og manipuleres til ugenkendelighed. Skulpturerne er bygget op i lag af papir som er limet sammen. Resultatet er en ny slags papir-street art-stil, som med en blanding af humor og alvor stretches your imagination… Felix Semper finder primært sin inspiration i mainstream pop kultur, men også sin egen baggrund, som en cubansk født amerikaner. Det ses bl.a. i skulpturerne af Jose Marti (cubansk nationalhelt) eller ASAP ROCKY (amerikansk rapper). 

Vally Nomidou (GR) bygger sine kvindeskulpturer op af papir og fortæller med dem historier om krop, følelse, smerte og liv. Hver eneste lille papirfiber vibrerer så hårene rejser sig hos beskueren. Vally Nomidou bygger sine skrøbelige og hudagtige overflader op i lag af papirmaterialer, som danner en nærværende og poetisk fortælling om menneskekroppen og dens erfaringer, som kan mærkes hele vejen ned af ryggen og ud i fingerspidserne.

Tilsammen viser udstillingen mangfoldigheden i kunstnernes brug af papirmediet og dets evne til at fortælle konkrete og almene historier om menneskelivet og kroppen, som vil efterlade dig nysgerrig og eftertænksom. 

Paper Art People er støttet af Region Nordjyllands store kulturpulje, Den Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og United States Embassy Copenhagen.

I forbindelse med efterårsferien har museet også skruet op for aktiviteter for de små, hvor børn kan gå på halloween symboljagt i den forunderlige verden af papirklip. Museet er endda så ramt af “halloweenfeber”, at papirværkstedet også er blevet pyntet op på uhyggelig vis. Hertil får udklædte børn gratis entré i følge af en voksen. 

Museet stopper dog ikke her, for om fredagen kan gæster på museet også opleve papirteaterforestillingen “Thors Hammer”. Første forestilling starter kl 10.30. Efterfulgt af en forestilling kl. 13:30, 14:30 og 15:30.  

OM MUSEUM FOR PAPIRKUNST

Besøg Nordens eneste specialmuseum for papirkunst og oplev en ny og overraskende verden udfolde sig. Museet viser både den permanente udstilling med imponerende psaligrafiske værker af Bit Vejle og temporære udstillinger af anerkendt papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk fra hele verden. Mange spændende aktiviteter for børn i museets Papirværksted og PAPER-PLANE AIRPORT BLOKHUS. Hyggelig Café og Museumsbutik.