Musikalske verdensstjerner spiller julen ind i Jammerbugt

Print Friendly, PDF & Email

Musikalske verdensstjerner spiller julen ind i Jammerbugt

Opera, julesalmer, og musik for violin og klaver er på programmet når operasangeren Jens-Christian Wandt for 13. år i træk arrangerer julekoncert i kirken på Oxholm Gods ved Brovst torsdag d. 14. december kl. 19.30. 

De har spillet i New Yorks Carnegie Hall og i Londons Wigmore Hall, de optræder fast med de store orkestre i Europa, de gæster festivaler og indspiller album i Berlin. Nu vender violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie tilbage til Oxholm Kirke på Øland, hvor de sammen med operasangerne Nickie Johansson og Jens-Christian Wandt synger og spiller julen ind. Sidst de to musikere medvirkede ved julekoncerten var i 2019. Udover at være nogle af Skandinaviens mest efterspurgte klassiske musikere, så kan de også opleves hvert år med Verdensballetten – bl.a. i Skagen. Da Dronning Margrethe sidste år inviterede hele Danmark med til koncert og ballet på Amalienborg, i en direkte transmission på TV2 med titlen ”Palæerne Danser”, var det Alexander McKenzie der både sad ved klaveret og havde det musikalske ansvar for programmet. 

Niklas Walentin, Jens-Christian Wandt og Alexander McKenzie. Foto: Privat

Et ægte juleprogram

Programmet ved dette års julekoncert i Oxholm Kirke er fyldt med julens kendte og elskede melodier, men også med arier og scener fra operaens verden, og naturligvis kendte toner for violin og klaver. Der vil være solistiske indslag og fællessang hvor alle i kirken synger med. Traditionen tro slutter koncerten med at alle i kirken stående synger ”Dejlig er jorden”. 

Oxholm Kirke. Foto: Privat

Kendt nordjysk sopran

Det er 11 år siden at operasangeren og leder af Verdensballetten Jens-Christian Wandt begyndte at arrangere julekoncerter i Oxholm Kirke. Han er selv et kendt navn i Nordjylland, ikke mindst fra julekoncerterne som TV2 Nord sender hvert år i december. Ved årets julekoncert får han selskab af den nordjyske sopran Nickie Johansson. Hun er fra Aalborg, men bor i dag i København. I Nordjylland har hun bl.a. sunget ved Aalborg Operafestival, Nordjysk Sangselskab, og en lang række kirkekoncerter. Nickie Johansson medvirkede også ved julekoncert i Oxholm Kirke sidste år.

– Det er altid en helt særlig oplevelse at synge julen ind i Oxholm Kirke, – siger Jens-Christian Wandt og fortsætter

– Kirken som er en del af Oxholm Gods, er en lille katedral med en super akustik, ja en rigtig julekirke, hvor julestemningen kommer til udfoldelse i skæret af de mange levende lys. Det er en god tradition vi har opbygget siden 2013, og som hvert år har fyldt kirken til sidste plads. Jeg kan ikke gå julen i møde uden koncerten på Oxholm, uden det stærke fællesskab når vi alle i kirken synger Dejlig er jorden, og på den måde ønsker hinanden glædelig jul.

Der er stadig billetter tilbage til julekoncerten i Oxholm Kirke. 

Info og billetsalg på www.billetten.dk.