Mogens Nørgård og Ole Stavad: Den samarbejdende region

Mogens Nørgård (S) Regionsrådsmedlem og Ole Stavad (S) Regionsrådsmedlem

Af: Mogens Nørgård (S) Regionsrådsmedlem og gruppeformand for Socialdemokratiet Gl. Landevej 27, Birkelse, Aabybro       

og Ole Stavad (S) Regionsrådsmedlem og formand for Udvalg for Regional Udvikling Kirsten Holcks Vej 8, 9460 Brovst      

Den samarbejdende region.

-- annonce ---

Nordjylland er den samarbejdende region. Det er vi i regionsrådet, og det er vi i samarbejdet mellem kommuner og region. Vores regionsrådsformand Ulla Astman er den vidende og lyttende leder. Vi er bestemt ikke altid enige partierne imellem, men alle hjælper normalt med at finde fælles holdbare løsninger til gavn for hele Nordjylland.

Det er helt legitimt, at Venstre med sin ”nye” spidskandidat har en ambition om at overtage ledelsen i Region Nordjylland. Man kan bare undre sig over, at det tilsyneladende skal ske ved at tale de løsninger og resultater ned, som Venstre selv har været med til at beslutte.

Vi har faktisk en fantastisk velfungerende region med dygtige medarbejdere og engagerede politiker, som hver eneste dag arbejder for at gøre det endnu bedre. Derfor er det ærgerligt, hvis borgerlige partier med Venstre i spidsen, vil bruge valgkampen til at ”tale Nordjylland ned”. Det er der ikke belæg for.

Socialdemokratiet vil fortsætte arbejdet for et grønt og decentralt Nordjylland, hvor ”alt der ikke er svært – skal være nært”. Sammen med vores regering, kæmper vi for at fastholde uddannelser i alle dele af Nordjylland – og udbygge med nye. Sammen med bl.a. kommunerne og praktiserende læger vil vi sikre nære sundhedstilbud til alle borgere, samtidig med, at vi kan tilbyde alle nordjyder specialiserede tilbud af højeste kvalitet, når man rammes af svære sygdomme.

Sådan har vi hidtil arbejdet sammen i Nordjylland. Vi håber ikke, at Venstres nye ledelse, der nu har bundet sig til at samarbejde med Nye Borgerlige, er ved at melde sig ud af det samarbejde. Socialdemokratiet ønsker fortsat Nordjylland som den samarbejdende region. Det nærmeste man kan komme en garanti for, at det også vil lykkes og fortsætte efter valget, er gennem et genvalg af Ulla Astman som regionsrådsformand.

LÆS ODSÅ: Borgerligt valgforbund frem mod regionsrådsvalget

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn