Mobilnetværk forbedret flere steder i Jammerbugt Kommune

Arkivbillede

Mobilnetværk forbedret flere steder i Jammerbugt Kommune

Telenor har moderniseret otte mastepositioner i Jammerbugt Kommune og udstyret dem med den nyeste 5G-teknologi. Det er godt nyt for borgere og besøgende i og omkring bl.a. Fjerritslev, Brovst og Torup Strand, der kan glæde sig over endnu hurtigere internetforbindelse på mobilen.

-- annonce ---

Telenor er godt i gang med en omfattende opgradering af sit mobilnetværk, der er Danmarks største med 4.200 mastepositioner fordelt ud over hele landet. Senest er turen kommet til Jammerbugt Kommune, hvor otte mastepositioner er blevet udstyret med den lynhurtige 5G-teknologi.

De nye opgraderinger er beliggende på Industrivej og Brøndumvej i Fjerritslev, Husmandsvej nær Nørhalne, Kettrupvej ved Grønhøj, Thorup Strandvej og Havvejen ved Torup Strand, Møllebakken nær Øster Svenstrup og Terndrupvej i Brovst.

”I Telenor er vi allerede rigtig langt med at fremtidssikre mobilnetværket. Det er nødvendigt, når vi ser på danskernes dataforbrug, der hvert år stiger med ca. 30 %. Det stigende behov for data er et resultat af, at der hele tiden udkommer nye apps og tjenester samt, at nye og mere avancerede mobiler gør det supernemt at streame og game online. Alt dette kræver nemlig data – rigtig meget data. Derfor er også vigtigt, at Telenor opgraderer mobilnetværket for at være på forkant med forbrugernes behov i mange år frem,” udtaler Jesper Mølbak, som er netværksekspert i Telenor.

Det væsentligste element i Telenors netværksmodernisering er udrulningen af 5G-teknologien. Som den nyeste generation af mobilnetværket er 5G med til at fremtidssikre danskernes forbindelse til internettet, idet det er muligt at sende større mængder data meget hurtigere end tidligere. Sideløbende opsætter selskabet nyt antenneudstyr til den eksisterende 4G-teknologi, som fortsat benyttes af mange danskere.

Mastepositionerne i Jammerbugt Kommune er blot få ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien. Ved udgangen af sidste år havde Telenor opgraderet 2200 master, og dermed har langt størstedelen af danskerne i dag adgang til 5G. Efter planen bliver alle master i Telenors netværk udstyret med 5G inden udgangen af 2023.

LÆS OGSÅ: Ældre ægtepar lå og sov under indbrud