Mistænkt for omfattende berigelseskriminalitet i Vesthimmerland sigtet

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.


Betjente fra Berigelse Syd ved Nordjyllands Politi har, efter længere tids efterforskning, den 24. august 2022 sigtet en 43-årig mand bosiddende i Vesthimmerlands Kommune for omfattende berigelseskriminalitet. Politiet mistænker, mere konkret, den pågældende person for adskillige tilfælde af indbrud- og tyveri-forhold i netop Vesthimmerlands Kommune mod primært institutioner, virksomheder, kontorer samt biler. Forholdene er for de flestes vedkommende begået i juli og august måned.

Med sigtelserne den 24. august håber lederen af Efterforskning og visitation ved Nordjyllands Politi, vicepolitiinspektør Niels Kronborg, at der er sat en stopper for de mange tilfælde af berigelseskriminalitet, der har plaget borgene i Vesthimmerland de seneste to måneder. 


”Vi ved, at indbrud og tyverier skaber utryghed hos ofrene. Derfor er jeg tilfreds med, at vi efter en effektiv efterforskning har kunnet slå til og sigte en mistænkt i alle sagerne. Det sætter forhåbentlig en stopper for den her plagsomme berigelseskriminalitet, der har generet kommunens borgere, fordi den mistænkte nu ved, at politiet er på sagen,” lyder det fra Niels Kronborg  

Vicepolitiinspektøren kan, om selve efterforskningsarbejdet, fortælle, at politiet først den 12. august 2022 ud fra oplysninger og genkendelse fra video-overvågning fik mistankte mod en 43-årig mand fra lokalområdet, hvorefter man – med en dommer-kendelse i hånden – ransagede på hans bopæl. 

”Og i forbindelse med denne ransagning fandt vi en del tyvekoster fra flere af de indbrud, som vi efterforskede. Det blev manden sigtet for,” fortæller Niels Kronborg, der tilføjer, at det dog desværre ikke satte en stopper for bølgen af berigelses-kriminalitet i området, der fortsatte med stort set samme fremgangsmåde.  

”Vi efterforskede derfor videre mod samme mistænkte. Og ud fra overvågning og borger-tip, hvor man havde set stjålne tyvekoster, der var sat til salg på Facebook, valgte vi den 24. august at ransage samme adresse på øjemedet. Her fandt vi tyvekoste fra yderligere seks forhold.”    

Disse forhold blev den mistænkte også sigtet for – og han erkendte under de efterfølgende afhøringer samtlige forhold. 

Vicepolitiinspektøren nævner som eksempler på de mange tilfælde af berigelseskriminalitet: 
• Fra 11. til 23. juli i Farsø: Indbrud i spillebutik, hvor der blev stjålet spillemønter, forsøg på indbrud i synshal, hærværk mod personbil i Farsø samt indbrud i børnehave, hvorfra der blev stjålet pc og telefon. Samt indbrud i idrætscenter, hvorfra der bl.a. blev stjålet værktøj, drikkevarer og benzin. 
• Fra 6. til 24. august i Farsø: Indbrud i virksomhed og i idrætsanlæg, hvor der blev stjålet værktøj og fødevarer. Derudover indbrud i kontorer og børnehave, hvor der stjålet telefoner, tablets og computere. 

Den 43-årige mistænkte er løsladt efter endt afhøring. Anklagemyndigheden vurderer ikke, at der er grundlag for fremstilling og varetægtsfængsling. Der venter ham naturligvis et retsligt efterspil for de mange tilfælde af berigelseskriminalitet, som politiet mistænker ham for, forsikrer Niels Kronborg   

”Vi håber, at vores massive fokus på sagen og sigtelser mod mistænkte kan bevirke, at de mange tilfælde af berigelseskriminalitet, der har være til gene for borgerne i Vesthimmerland, nu bliver bremset,” understreger Niels Kronborg. 

Nordjyllands Politis efterforskning i sagen fortsætter, og vicepolitiinspektøren udelukker ikke, at der kan ske sigtelser for yderligere forhold, som efterforskningen skrider frem. 

-- annonce ---