Minkavlerne inviteres til fællesmøde

Borgmester Mogens Gade (V). Foto: Jammerbugt.dk
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune inviterer de berørte minkavlere og deres interesseorganisationer til fællesmøde mandag den 19. oktober. Mødet bliver afholdt virtuelt efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Mødet afholdes for at vise sympati og forståelse for den situation minkavlerne uforskyldt er havnet i, samt at give en orientering om, hvilke initiativer der er igangsat fra kommunalt hold og hvordan kommunen fremadrettet kan hjælpe de berørte minkavlere.


På mødet vil der ud over borgmesteren være deltagelse af repræsentanter fra Social-, Sundheds- og Beskæftigelsesforvaltningen og fra Vækst- og Udviklingsforvaltningen, så der vil være mulighed for at stille spørgsmål til f.eks. Jobcenteret og Erhvervsafdelingen.

”Formålet med mødet er også at lytte – hvad rør sig, hvad er udfordringerne og hvordan kan vi hjælpe fremadrettet” siger borgmester Mogens Christen Gade. ”Som kommune er vi sat helt ud af spillet i den nuværende situation. Alligevel forsøger vi fra lokalt hold at påvirke landspolitisk med henblik på at sikre så gode faglige som økonomiske løsninger for vores minkavlere som muligt. Det vil vi forsætte med fremadrettet, så godt vi kan ved at lytte og forsøge at hjælpe de berørte videre med de virkemidler, som kommunen råder over. Borgmesteren understreger samtidigt, at håndteringen af minkavlernes situation som udgangspunkt er et statsligt anliggende.