Minister kæmper mod bomtrawl i Nordsøen og Skagerrak

Rasmus Prehn (A)
Print Friendly, PDF & Email

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, har i går sendt et brev til fiskerimyndighederne i Holland og Belgien.

Emnet er bomtrawl i Nordsøen og Skagerrak. Og ministeren udtrykker i brevet sin bekymring for biodiversiteten og de danske erhverv i områderne.


Ministerens håb er med brevet, at der kan indgås en dialog med myndighederne om at stoppe bomtrawl i de mest sårbare dele af de to farvande samt helt udfase brug af kædemåtter.

  • Det er bekymrende og en alvorlig problemstilling, at hollandske og belgiske bomtrawlere i stigende grad anvender tunge kædemåtter i deres fiskeri, der skader biodiversiteten og erhvervet i området. Regeringen går derfor ind for et EU-forbud på den lange bane. På den korte bane skal vi finde en god løsning med hollænderne og belgierne.
    .
  • Jeg har derfor i dag sendt et nyt brev til mine kollegaer i de to lande, hvor jeg understreger alvoren og vores bekymring for biodiversiteten i området. Mit håb er, at vi med brevet kan indgå en dialog og få bomtrawlerne ud af de sårbare områder så hurtigt som muligt. Jeg giver ikke op så let. Det her skal stoppes, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.