Milepæl i sigte – alle over 50 år inviteret til vaccination

Covid vaccine
Corona-vaccine Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

De sidste årgange i gruppe 10C står over for at blive inviteret til at modtage vaccination mod coronavirus, og i dagene efter pinse begynder Region Nordjylland også at invitere de helt unge.

Cirka 25.000 nordjyder i målgruppen

-- annonce ---


Nu åbnes der i Nordjylland for vaccination mod coronavirus blandt de sidste årgange i målgruppe 10C. Det er borgere født i 1968, 1969, 1970 og 1971.

Senest tirsdag bliver der taget hul på at sende invitationer ud. Invitationen kommer i e-Boks, og der kan bookes tider på www.vacciner.dk. Der kommer løbende flere tider til. Gruppen omfatter cirka 25.000 nordjyske borgere.

– Dermed er en milepæl i vaccinationsprogrammet nået, fordi alle over 50 år i Nordjylland enten har modtaget invitation til at blive vaccineret, eller er færdigvaccineret, eller har fået første stik. Jeg håber, at rigtig mange gør brug af tilbuddet, for dermed kommer vi tættere målet om at sikre de grupper, som har størst risiko for at udvikle kritiske sygdomsforløb i tilfælde af smitte, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

16-årige er de næste i rækkefølgen

I den kommende uge bliver der også sendt invitation ud til de første årgange i målgruppe 10D1. Gruppen omfatter de 16 til 19-årige og de 45 til 49-årige, som inviteres parvis.

De 16-årige – unge født i 2005 – inviteres sammen med borgere fra årgang 1972 – altså de 49-årige. Derefter følger årgang 2004, som inviteres sammen med årgang 1973 og så fremdeles. I første runde er der tale om cirka 7000 borgere, der modtager invitation.

I gruppen er det kun unge, der er fyldt 16 år, som kommer i betragtning, fordi vaccinen er godkendt til personer, som er fyldt 16 år.

På landsplan nåede vaccinationsindsatsen i denne uge også en milepæl, da 30 procent af befolkningen nu er i gang med et vaccinationsforløb eller er færdigvaccineret.