Mikkjal Helmsdal er Fjerritslev Gymnasiums nye rektor

Mikkjal Helmsdal er Fjerritslev Gymnasiums nye rektor. Foto: fjerritslev-gym.dk
Print Friendly, PDF & Email

Kunstnerisk færing med solid ledelseserfaring skal stå i spidsen for Fjerritslev Gymnasium.

Fjerritslev Gymnasium har fundet sin nye rektor. Ud fra et bredt ansøgerfelt er valget faldet på 55-årige Mikkjal Helmsdal.

Mikkjal Helmsdal kommer fra en stilling som rektor på Vestjysk Gymnasium Tarm, hvor han har været siden 2013. Han tiltræder på Fjerritslev Gymnasium 1. april og afløser Bjarne Edelskov Nielsen, der stoppede på posten ved udgangen af 2019.


Fjerritslev Gymnasiums bestyrelsesformand, Mogens Christen Gade, glæder sig over at have fundet en erfaren leder til at videreføre gymnasiets mission om at være et attraktivt gymnasium både for unge fra lokalområdet og fra resten af landet.

– Med Mikkjal ved roret får vi en rektor, som ved alt om, hvad det vil sige at lede og udvikle en uddannelsesinstitution i et landområde. Derudover har vi i vores snakke med ham oplevet, at han har lysten og idéerne til at styrke gymnasiets profil som »Efterskolernes Gymnasium«, hvor vi med vores nye college optager elever fra hele Danmark, fortæller Mogens Christen Gade.

Mikkjal Helmsdal blev præsenteret på Fjerritslev Gymnasium for sine kommende elever og medarbejdere ved en fællessamling tirsdag formiddag og ser frem til 1. april, hvor han indtager rektorkontoret.

– Jeg har en opfattelse af Fjerritslev Gymnasium som en veldrevet skole med et tæt fællesskab og en stærk identitet som en vigtig brik i lokalsamfundet. Lysten til at blive en del af dette har været min stærkeste motivation til at søge rektorstillingen. Jeg glæder mig til at lære eleverne at kende og til at komme i gang med samarbejdet med lærerne og det øvrige personale på FG, siger Mikkjal Helmsdal.

Fjerritslev Gymnasiums nye rektor er født og opvokset på Færøerne. Han er cand.mag. i dramaturgi og nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet og har desuden en master i Business Management fra et universitet i Skotland. Inden stillingen på gymnasiet i Tarm var Mikkjal Helmsdal rektor på Tórshavns Gymnasium i seks år, og før det arbejdede han som teaterleder, tv-direktør og erhvervsrådgiver med speciale i kreative erhverv.

Mikkjal Helmsdal fortæller, at han i sine hidtidige rektorjobs har vægtet højt at sætte fokus på pædagogisk udvikling, elevdemokrati og at dyrke og udvikle skolens fællesskab.

– Min ledelsesstil er åben og afslappet. Min dør står altid åben, og jeg lytter gerne til idéer, råd og kritik. Det er vigtigt for mig, at mine medarbejdere bliver hørt og set, og at de føler, de har indsigt i beslutningsprocesserne bag de tiltag, der iværksættes.

Med det nye college, og en uddannelsespalet der både rummer STX, HF og HHX, mener Mikkjal Helmsdal, at Fjerritslev Gymnasium er godt rustet til fremtiden.

– Jeg synes, at skolen har valgt en klog og langsigtet strategi ved rettidigt at gøre udbuddet af uddannelser bredere og at udvide mulighederne for elevrekruttering gennem oprettelsen af Fjerritslev College. Jeg vil, sammen med den øvrige ledelse og medarbejderstaben, lægge mange kræfter i at udvikle både skolen og college, som tilsammen gør FG til et attraktivt sted.

Fritid i kunstens tegn
Ved siden af sit arbejde bruger Mikkjal Helmsdal gerne tid på sit kreative fag, dramaturgi. Han har blandt andet instrueret et par forestillinger for den midtjyske operaforening OperaVoce. Endvidere har han været medlem af sagkyndiggruppen for Nordisk Ministerråds Kunst- og Kulturprogram, der har til formål at fordele økonomisk støtte til nordiske kunst- og kulturprojekter.

Privat bor Mikkjal Helmsdal sammen med Ulla Møller Weinreich, der er lungemediciner, forskningsoverlæge og lektor på Aalborg Universitetshospital. De har planlagt bryllup til sommer og vil sammen slå sig ned i det nordjyske.

Mikkjal Helmsdal har to voksne døtre, Bjarta og Beinta, som begge bor i Danmark.


Kilde: fjerritslev-gym.dk