Midlertidige besøgsrestriktioner på samtlige plejecentre i kommunen

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

På grund af et stigende smittetal i Jammerbugt Kommune har Styrelsen for Patientsikkerhed givet Jammerbugt Kommune et påbud om at udstede midlertidige besøgsrestriktioner på samtlige kommunale og private plejecentre beliggende i kommunen, da det er nødvendigt for at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19.

Derfor er det fra i morgen 17. oktober 2020 kun i et begrænset omfang muligt at besøge beboerne på kommunens plejecentre. Besøg kan kun foregå indendørs, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller hvis den besøgende er nærmeste pårørende til beboeren. Alle øvrige besøg skal foregå på udendørs arealer.


Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer løbende påbuddet om besøgsrestriktionerne, og påbuddet vil være gældende indtil, Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver det.

”Vi ser desværre nu, at smittetallet i Jammerbugt Kommune stiger, og vi har derfor fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at udstede besøgsrestriktioner på alle vores plejecentre. Beslutningen er nødvendig at træffe, så vi kan passe på vores ældre og udsatte borgere i kommunen. Vi følger situationen tæt og er i dialog med sundhedsmyndighederne omkring håndteringen”, siger borgmester Mogens Christen Gade.