Michael fik Tom Kristensen til at lave et maleri – og samlede 100.000 ind til kampen mod cancer

Michael Christophersen
Michael Christophersen FOTO: Daniel Mikkelsen, TV2 Nord


Michael fik Tom Kristensen til at lave et maleri – og samlede 100.000 ind til kampen mod cancer.

Michael Christophersen er blandt de nominerede til Årets Nordjyde. Gennem 15 år, har han arrangeret utallige indsamlinger og events til velgørende formål.

Scrapbogen er fyldt godt op. For i løbet af de 15 år, der er gået siden Michael Christophersen fra Vester Thorup ved Fjerritslev for første gang samlede ind til et velgørende formål, er det gået stærkt.

-- annonce ---


Første gang sørgede Michael for, at der blev samlet ind til et vennepars kræftramte datter, og siden har Michael været den, der går forrest, når tilværelsen for dem, der bliver ramt af den ulykke, cancer er, skal gøres lidt nemmere.

En af dem, der har indstillet Michael Christophersen til titlen som Årets Nordjyde, er Ulla Hornum, der er medlem af Lions Club i Fjerritslev. Hun var med, da vi overraskede en meget berørt og ydmyg Michael Christophersen på fiskeauktionen i Hanstholm en tidlig morgen.

– Tak skal du have! Det var sgu da utroligt, lød det fra Michael, mens han omfavnede Ulla Hornum, som var hurtig til at svare:

– Nej, det er ikke spor utroligt. Det har du ærligt fortjent, det her. 

– Jeg ved godt, du er beskeden, og du siger, det er er dit netværk, men jeg synes, at i forhold til alt det, du går og gør for alle andre mennesker end dig selv, så var det ved at være tiden til det her.

Får ideerne på landevejen
Michael lever af at sælge fisk til restauranter rundt om i Nordjylland. Med det job følger mange timer på landevejen – og det er blandt andet i sin bil, at de mange ideer til velgørenhed, kommer myldrende. 

– Jeg vil gerne støtte nogen, der har det svært i deres hverdag. Og det er egentlig lige meget, om det er drenge eller piger, kvinder eller mænd.

De mange ideer bliver til mange timers frivilligt arbejde, men Michael siger, at han også selv får noget ud af det.

– Jeg får det, der hedder glæden ved at glæde andre. Det er en daglig glæde at gøre det, og det kan jeg leve højt på. At se folk, de bliver glade, når de får en lille hjælp af en eller anden art. Det holder sgu gryden i kog for mig.

Et konge-eksempel på Årets Nordjyde
Dommerne på Årets Nordjyde var da heller ikke i tvivl om, at Michael Christophersen fortjener hæder – og chancen for at blive Årets Nordjyde.

– Han er fuldstændig ligeglad med, hvad der er normen. Han går efter at sætte barren højt – og indfri det. Han er et konge-eksempel på Årets Nordjyde, lyder det fra Peter Møller Madsen, der er den ene tredjedel af dommerpanelet.

Lasse Heidelbach, der udgør en anden tredjedel af dommertrioen udtrykker også sin begejstring for Michaels skøre ideer, hans brug af sit store netværk og hans uselviskhed.

– Det er han bare ustoppelig i! Han har en helt særlig energi.

Ved hvornår han vil stoppe
Michael Christophersens scrapbog, som hans kone Jytte sørger for at fylde ud, er blevet tyk. På en af siderne finder man historien om, hvordan Michael fik racer-legenden Tom Kristensen til, sammen med kunstneren Michael Kvium, at lave et kunstværk, der blev bortauktioneret som en del af den lokale Stafet for Livet – og om hvordan hammerslaget endte på over 100.000 kroner.

Sådanne projekter kommer man ikke sovende til. Det kræver masser af energi fra Michaels side – og han har da også allerede taget stilling til, hvornår han holder op.

– Det bliver, når jeg dør. Den er ikke længere. Det her er kommet for at blive, lyder det fra ildsjælen.

– Der er simpelthen så mange, der skal have en håndsrækning et eller andet sted. Så jeg hænger i!

Vinderen kåres i Frederikshavn
Vinderen af Årets Nordjyde findes den 6. oktober i Arena Nord i Frederikshavn. Michael Christophersen er oppe mod fire meget kompetente modstandere i kampen om at blive Årets Nordjyde. Dem kan I møde ved at klikke på de fremhævede links herunder.

Det er nordjyderne, der via SMS-afstemning kårer Årets Nordjyde. Afstemningen åbner først den 6. oktober klokken 19, så hvis du til den tid vil stemme på Michael Christophersen, så skriv SMS-koden TV2N 2 bag øret.