Merete Fuglsang Hansen: Er Venstre modtagelig for saglig kritik?

Merete Fuglsang
Merete Fuglsang medlem af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt

Af Kommunalbestyrelsesmedlem:
Valgt ind for Borgerlisten
Merete Fuglsang Hansen Pirupvejen 7, Hune 9492 Blokhus

Er Venstre modtagelig for saglig kritik?
Tak til Christian Hem for respons på mit tidligere læserbrev.

Jeg har lært fra Borgermesteren, at vi har et flot eksempel på udvalgsstyre her i kommunen. Diskussioner og beslutninger bliver truffet på vores lukkede udvalgsmøder og temamøder.

-- annonce ---


Borgeren kan kun læse et meget kort referat fra udvalgsmøderne. Et referat som intet siger om diskussionen forud for beslutningen, hvem der har ment hvad osv. Ja, det er sådan det er. Der hvor kæden så hopper af, set med mine øjne, er at det er strengt taget umuligt at lave om på de beslutninger, der bliver taget på de lukkede møder.

Borgerne kan komme med mange og gode indsigelser, men der bliver ikke lyttet. På kommunalbestyrelsesmøderne bliver der nikket og rost. ”Skuespillet” er i gang, og de vedtagne udvalgsbeslutninger bliver formelt vedtaget og oftest sker det uden diskussion. 
Jeg har endnu ikke oplevet, at en diskussion på vores åbne kommunalbestyrelsesmøder har ført til, at en allerede truffen udvalgsbeslutning er blevet ændret.

Christian Hem nævner, at jeg leder efter hår i suppen eller huller i osten. Det ønsker og mener jeg virkelig ikke, at jeg gør, men jeg kommer med saglig kritik af V og deres ageren i det politiske arbejde, hvilket jeg også mener, at der skal være plads til i et demokrati.

Venstre er meget bevidste om at rose og vise udadtil, hvor godt det går her i Kommunen. Har vi en god sag, så er det ekstra godt, når I kan få den omtalt to gange. En dårlig sag er aldrig populær, men den hører jo også virkeligheden til.

Christian skriver ”og det går vel ikke så ringe”. Jeg ser, at vi har strukturelle problemer her i kommunen. Ventelisten til en plejehjemsplads er stigende, vores skattegrundlag er faldet i Jammerbugt Kommunes levetid. Vi så heldige at statstilskuddet til kommunen er steget markant (med den nye udligningsreform). Det medfører, at vi kan lave som Borgmesteren udtaler ”et historisk godt budget 2021” (for andres penge/statstilskuddet).

Jammerbugt Kommune har takket ja til mange vindmøller i kommunen. ”Bagsiden” ved at ”klistre” kommunen til med vindmøller er tomme landejendomme, borgere flytter herfra (vi har en befolkningstilbagegang på 257 borgere siden 2017) og vores dejlige unikke natur bliver påvirket negativt.

Kære Christian Hem.

Hvad ønsker Borgerlisten at gøre. Meget kort vil jeg sige. Demokrati og åbenhed står øverst for os. Bevare og passe på vores natur, gode skoler og institutioner, gode og nok plejehjemstilbud, at borgernes retssikkerhed vægtes, ingen vindmøller på land men på havet. Alt det ser vi som medvirkende til øget tilflytning og øget skattegrundlag.

Borgerlisten arbejder for og i dialog med borgerne. Sammen med dem kan vi komme langt. Vi kan snakke politik, mål og resultater. Vi kan være direkte, lyttende og holde åbne møder, og møder hvor der laves tilgængelige referater.  Det bør vi alle kunne gøre, selvom vi er en mindre liste eller et stort parti. Småt kan også være godt.

Deltag i debatten på Facebook:
Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn