Mere normale leveringstider i sigte

Foto: De Danske Bilimportører


Manglen på delkomponenter i bilindustrien har betydet lange leveringstider på biler, hvilket har påvirket bilsalget i hele 2022 – og juli er ingen undtagelse. Alligevel lader det til, at vi nu har set de længste leveringstider, da flere bilproducenter melder om udsigt til bedring.

I juli 2022 blev der indregistreret 9.828 nye personbiler, hvilket er en tilbagegang på 26,6 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Antallet af nyregistreringer i juli passer derfor ind i det overordnede fald i nyregistreringerne, som har præget 2022, der år til dato er 24,1 procent lavere sammenlignet med de første syv måneder af 2021. Det ser dog ud til, at der er udsigt til bedring i bilindustriens forsyningskæder.

-- annonce ---


Bilindustrien har været hårdt ramt af mangel på delkomponenter, og forventningen til det samlede bilsalg for 2022 er løbende blevet nedjusteret. Det er derfor positivt, at flere bilproducenter nu melder om bedring i forsyningskæderne. Selvom man endnu ikke kan se det i tallene endnu, så håber vi, at kunne indhente lidt på leverencerne i årets anden halvdel” lyder det fra Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører. 

Elbiler i fortsat voldsom stigning

Det er i høj grad manglen på mikrochips, som har skabt problemer i store dele af bilproduktionen, som også har ramt leveringen af elbiler. Alligevel har salget aldrig været højere og efterspørgslen større. Det er er blevet nyregistreret 1.935 elbiler i juli, hvilket er en stigning på 44,3 procent sammenlignet med samme måned sidste år. 

Andelen af elbiler var i juli 20 procent, hvilket er den højeste andel siden december 2021. Dette betyder betyder også, at elbilernes andel er igen i juli 2022 er større end plug-in hybridernes. 

“Elbiler har været særlig hårdt ramt af manglen på delkomponenter, da netop disse biler bruger flere mikrochips end andre biler. Derfor er det positivt, hvis leveringstiderne på elbiler bliver kortere, så flere danskere hurtigere kan få opfyldt deres ønske om en elektrisk bil”, siger Mads Rørvig.