Masseproducér plastikemner med sprøjtestøbning

Arkivbillede

Sprøjtestøbning er blandt de mest effektive metoder til masseproduktion af plastikdele, og foruden at være nyttig ved produktion af større mængder kan metoden også fint bruges til at give dig prototyper i hænde, du kan prøve dig frem med i dit produkt, op til du har det færdige design. Hvad gælder sprøjtestøbning i plast har du flere muligheder på markedet at overveje.

Indstøbning af drejedele i plast

Samspillet mellem plast og metal er et vigtigt parameter at have for øje. Indstøbning i plast, hvor metalliske komponenter som drejedele og bøsninger bliver sat fast i plastelementet, er din garant for professionelt udførte maskindele. Når metal eller enkeltdele i andre materialer bliver indstøbt i et plastelement, så falder de ikke bare sådan ud, så disse dele bliver ikke væk.

-- annonce ---

2K- og 3K-plastproduktion

Begreberne 2K- og 3K-produktion er værd at kende til, når du begiver dig ind i verdenen inden for sprøjtestøbning i plast. De to begreber ligger i forlængelse af fx plast/metal-kombinationer som dem nævnte ovenfor. K’et står for komponenter, så 2K og 3K hentyder til, at hhv. 2 og 3 komponenter sammensættes til ét emne ved samme støbeproces via robotter eller manuelt.

Sprøjtestøbning i plast i low volume

Som sagt kan små partier varer også produceres, hvilket vil være aktuelt ved prototyper. Du kan her finde løsninger inden for low volume-produktion, hvor du får lige præcist nok støbte elementer til at sammensætte og evt. lancere en beskeden mængde produkter for at prøve markedet af. Vælger du automatiseret sprøjtestøbning, er du sikker på en lav time to market.

Efterbehandling af støbeemner

Efterbehandling kan du naturligt nok også finde tilbud på for at få afstøbninger med flot finish i hænde, du kan anvende i dit produkt eller maskine. Ultralydssvejsning er et eksempel, hvor lydbølger med høj frekvens via et svejsehorn effektivt svejser dine forskellige emner sammen.