Markant fremgang i hussalget i Jammerbugt Kommune

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Ifølge Home står det nu klart, hvilken effekt Corona har haft på boligmarkedet indtil videre. I 90 procent af landets kommuner er der flere huskøbere end sidste år. På landsplan er hussalget 17 procent højere i maj, juni, juli og august 2020 end samme måneder i 2019.

I Nordjylland topper Jammerbugt Kommune statistikken. Her er der solgt 36 procent flere huse end sidste år. ”Det er en flot statistik på hushandler, og i Jammerbugt Kommune kan vi være stolte af den gode udvikling”, siger borgmester Mogens Christen Gade. Også bosætningskonsulent i Jammerbugt Kommune, June Haugaard Mejlholm, glæder sig over den positive udvikling. ”Det er fantastisk at opleve, hvordan flere og flere får øjnene op for de mange muligheder, der er her i kommunen. Vi kæmper i fællesskab med de lokale ildsjæle, erhvervsdrivende og private investorer for hele tiden at udvikle Jammerbugten og gøre det til et endnu bedre sted at bo, handle, arbejde, besøge og drive virksomhed”, siger June Haugaard Mejlholm.


Stor efterspørgsel Hos Nybolig Aabybro har de også mærket en positiv udvikling. ”Vi har oplevet et rekordsalg i maj og juni og også et helt fantastisk salg i august i vores butik”, fortæller Mathias Nørskou Overgaard, indehaver i Nybolig Aabybro. Faktisk står Mathias Nørskou Overgaard og hans kollegaer i den situation, at de er udfordret her i september, fordi der stadig er masser af købere – men ikke nok boliger til salg. ”Der er simpelthen så at sige ikke nok på hylderne i forhold til, hvor mange købere der er”, forklarer Mathias Nørskou Overgaard. Det er med spænding og respekt, at han forholder sig til Corona-situationen. ”Vi var spændte på første Corona-bølge i foråret. Hvilke konsekvenser ville det få for boligmarkedet? Men der kom ikke nogle negative konsekvenser hos os – tværtimod. Nu er vi spændte på anden bølge. Om der kommer et bagslag.” siger Mathias Nørskou Overgaard. Derfor forbereder de sig, så godt de kan, men glæder sig også over den gode udvikling de seneste måneder. ”Jeg tror, at den positive udvikling kan skyldes, at danskerne i marts og april mere eller mindre var spærret inde i deres boliger. Så var der god tid i hjemmet til at få snakket om, ”vil vi noget andet?” og lige tage en vurdering af sin boligsituation”, siger Mathias Nørskou Overgaard.