Mandfolkepræstation rakte ikke til point på Casa Arena

Print Friendly, PDF & Email

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da Jammerbugt FC søndag tjekkede ind på et af landets store stadions, Casa Arena i Horsens.

Her gjorde den gule fares fans fra første fløjt sit for at sætte de helt rette rammer om opgøret. De tørstede efter en hjemmesejr oven på to nederlag mod henholdsvis HB Køge og FC Helsingør Men det var Jammerbugt FC, som bedst fra start.

Allerede efter to minutter opstod en god situation efter et langt indkast, hvor Frederik Høgh i et tæt pakket felt fik en lang tå på et indkast. Men bolden trillede forbi. Jammerbugt FC fortsatte den positive start og efter en dødbold i det fjerde minut flugtede Max Møller til en løs bold uden for feltet. Den hoppede en gang og Nikolaj Lyngø satte, med ryggen mod mål, panden på og dirigerede bolden i nettet på det tomme mål, som AC Horsens keeper havde forladt i aktionen.

Hjemmeholdet forsøgte at ryste den dårlige start af sig og efter otte minutter kom de til en åben afslutning i feltet, men Nikolaj Lyngø kastede sig heroisk på tværs og blokerede skuddet. Det blev starten til et længerevarende tryk fra AC Horsens, som kulminerede efter et kvarters spil.

Her blev et indlæg til bagerste stolpe headet tilbage på tværs af mål og her dukkede Lubambo Musonda op og pandede bolden i netmaskerne til 1-1.

Det var en kamp, som blev spillet i højt tempo og med høj intensitet, og i det tyvende minut var Horsens tæt på endnu en scoring, men afslutningen prellede af på ydersiden af stolpen. Minuttet senere havde Bardhec Bytyqi en flugter i den anden ende.

Midtvejs i de første 45 minutter kom der for første gang lidt små rolige perioder i opgøret. Men efter en halv time brændte det på foran Jammerbugt FC-målet igen. Her var Marcus B. Sørensen dog på pletten med en flot redning. I denne periode sad hjemmeholdet på bolden, mens de blåblusede måtte organisere sig kompakt og forsvarer, hvilket blev gjort med vanlig flid.

Et par minutter inden pause havde AC Horsens et skud fra distancen, som snittede det øverste af overliggeren, men mere blev det ikke inden pausefløjt. Jammerbugt FC havde løbende forsøgt at tilpasse sig taktisk som kampen udviklede sig, og i pausen blev der fortaget endnu formationsændring.

Fra 2. halvlegs start skulle organisationen dermed stå endnu en prøve. En stor del af opgaven kom til at lyde på at forsvare det ene point og forsøge at skabe nogle hurtige omstillinger. Det lykkedes langt hen ad vejen. Men efter 65 minutter stak AC Horsens igennem en høj Jammerbugt FC-forsvarslinje og Nikolaj Lyngø nåede kun næsten tilbage. Det endte med et straffespark til hjemmeholdet og dette sendte Casper Tengstedt ind over stregen til 2-1.

Jammerbugt FC forsøgte at kæmpe sig tilbage og fik enkelte chancer for at udligne. Det lykkedes at lægge et sent pres på Horsens defensiven, men den helt store mulighed udeblev. De blåblusede leverede en mandfolkepræstation, men på dagen var det ikke nok mod et stærkt AC Horsens mandskab. Og taget i betragtning, at Jammerbugt FC-mandskabet havde måtte foretage flere ændringer på holdet i sidste øjeblik grundet skader og et par Covid-19 tilfælde, gjorde ikke præstationen mindre.

Alligevel rakte det ikke og nu skal der evalueres og restitueres, og så skal der bygges yderligere på, inden det den kommende weekend gælder FC Helsingør hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena.

AC Horsens – Jammerbugt FC: 2-1 (1-1)
05’ 0-1 Nikolaj Lyngø, Jammerbugt FC
16’ 1-1 Lubambo Musonda, AC Horsens
66’ 2-1 Casper Tengsted, AC Horsens (straffespark)

Jammerbugt FC: Marcus B. Pedersen – Daniel Mortensen (Abdramane Djitteye), Nikolaj Lyngø, Moussa Kamara, Mads Larsen (Solomon Onome Ogberahw) – Omar Natami (Søren V. Pedersen), Aleksander D. Nilsson, Marcus Sloth, Bardhec Bytyqi – Max Møller (Michael Stokbro), Frederik Høgh (Mubaarak Nuh). Ikke benyttet: Nicolai Vinter Christensen, Emil A. Nielsen.