Målrig hjemmesejr over HB Køge i en begivenhedsrig affære

Print Friendly, PDF & Email

Sikke en rutsjebanetur det var, da Jammerbugt FC og HB Køge søndag eftermiddag tørnede sammen på Sparekassen Vendsyssel Arena. Heldigvis sluttede det med brede smil, klapsalver og et forløsende jubelbrøl.

Jammerbugt FC startede kampen godt med et højt og aggressivt pres på de sjællandske gæster. Det gav et par tidlige gode situationer, uden det endte i åbne målchancer. De skulle dog nok komme. Men det var billedet de første 15-20 minutter. Gode offensive sekvenser fra de blåblusede, som flere gange fastholdt presset og således forlængede angrebene. Men de helt åbne muligheder lod vendte på sig i den indledende fase.

Og så skete det, der før er sket i denne sæson på Sparekassen Vendsyssel Arena. Gæsterne angreb og på deres første chance, sendte de bolden i nettet. Først fik Jammerbugt FC-mandskabet et varsel, da gæsternes Mike Jensen sendte en bold på tværs af feltet. Her fik HB Køges frontmand dog kun lige snittet indlægget med det yderste af pandehåret. Men i den efterfølgende sekvens blev det alvor. Efter et indkast blev bolden sendt mod bagerste stolpe, hvorfra den blev sendt tilbage på tværs af feltet, og her fik Pierre Larsen kastet sig foran alle andre og prikket bolden ind over målstregen.

Med en 1-0 føring tog gæsterne kontrollen den efterfølgende periode, og det lignede desværre et velkendt kampbillede, hvor Jammerbugt FC trods lange gode perioder ikke fik udbytte af indsatsen. Men 10 minutter efter kampens første mål kom en fortjent udligning til 1-1. Et langt indkast fra højre back Daniel Mortensen fandt Nikolaj Lyngø, som steg højt og headede bolden i det lange hjørne til stor jubel.

Minuttet senere kombinerede Mads Larsen og Sead Gavranovic godt ned af venstrekanten, men sidstnævnte blev blokeret i sidste øjeblik, inden et føringsmål kunne lægges i kassen. Der kom dog mere at juble over. Kort før pausen sendte David Edvardsson et forrygende frispark i feltet fra sidelinjen. Denne gang var det Bardhec Bytyqi, som dukkede op og med højre-foden sendte bolden mål til 2-1.

I tillægstiden, inden pausefløjtet lød, bragte HB Køge sig imidlertid hurtigt tilbage i kampen, da de spillede sig igennem Jammerbugt FC-defensiven og udlignede til 2-2.

Mens 1. halvleg sluttede på den værste tænkelige måde, så startede 2. halvleg på den bedste tænkelige. Max Møller brød igennem ned af højre kant og smed et fladt indlæg i feltet, hvor gæsternes Maximillian Sauer satte en uheldig inderside på og styrede bolden i eget mål.

Desværre varede det ikke længe, inden HB Køge rystede oplevelsen af sig. I det efterfølgende angreb blev en afslutning fra gæsternes Mike Jensen rettet af og drejede i en bue uden om en chanceløs Marcus B. Sørensen i Jammerbugt FC-målet, 3-3.

Kampen fortsatte i samme gear. Åben, underholdende og jævnbyrdig. 10 minutter inde i 2. halvleg havde Bardhec Bytyqi et godt forsøg på mål og sekunder senere var gæsterne i angreb i den anden ende.

Med godt og vel 20 minutter tilbage blev David Edvardsson nedlagt i feltet. Straffespark og frem trådte anfører Christian Rye, som roligt sendte gæsternes målmand til den ene side og bolden til den anden.

Jammerbugt FC havde efterfølgende flere udmærkede forsøg mod mål. Fra distancen forsøgte både Bardhec Bytyqi og indskiftede Kelvin Emmanuel Igbonekwu sig. Men som minutter gik blev fokus mere og mere på at forsvare 4-3 føringen hjem.

Det endte med nogle hektiske slutminutter, hvor Lyngø med en lang tå fik afværget en farlig situation i det lille felt. Gæsterne smed målmanden med i feltet i overtiden og en afslutning strøg lige over mål i slutsekunderne.

Efter fire minutters overtid, hvor klapsalverne taktfast havde lydt fra hjemmepublikum kom et befriende slutfløjt. Og det blev efterfulgt at et forløsende jubelbrøl. Et hæsblæsende opgør endte med sæsonens første hjemmesejr. En sejr, der på mange parametre var ekstremt vigtig og mindst lige så forløsende.

De blåblusede kunne glæde sig over tre point på kontoen efter en flot holdpræstation og en af de mest underholdende kampe på Sparekassen Vendsyssel Arena i længere tid. Efter otte spillerrunder indtager Jammerbugt FC en 7. plads i tabellen med otte point. Næste runde byder på visit hos rækkens nr. 6, Nykøbing FC.

Jammerbugt FC – HB Køge: 4-3 (2-2)
25’ 0-1 Pierre Larsen, HB Køge
34’ 1-1 Nikolaj Lyngø, Jammerbugt FC
42’ 2-1 Bardhec Bytyqi, Jammerbugt FC
45’ 2-2 Casper Jørgensen,  HB Køge
46’ 3-2 Maximillian Sauer, Selvmål (HB Køge)
49’ 3-3 Mike Jensen, HB Køge
68’ 4-3 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Daniel Mortensen, Nikolaj Lyngø, Moussa Kamara, Mads Larsen – Sead Gavranovic (Marcus Sloth), David Edvardsson (Kelvin Emmanuel Igbonekwu Christian Rye, Bardhec Bytyqi – Aleksander Nilsson (Frederik Høgh), Max Møller (Mubaarack Nuh). Ikke benyttet: Mikkel Rod Jensen, Emil A. Nielsen, Solomon Onome Ogberahw.