Ludwig er den første dreng i garden

Det kræver koncentration at gå til garde

10 årige Ludwig Bøgh Bisgaard elsker at spille trommer og efter Brovst Pigegarde har ændret navn til Jammerbugt Garden, er det nu også muligt for drenge at blive optaget i garden.

Aspiranterne til Garden mødes en gang om ugen i Brovst Hallen og “træner” og Ludwig tager gerne turen fra Saltum til Brovst for at være med. Ludwig spiller på trommer fordi , det er hans yndlingsinstrument og er blevet meget grebet af “at gå til garde”.

-- annonce ---

Selvom Ludwig til tider synes, at de mange piger kan være en anelse fjollede, har han det fint med at være eneste dreng . Interessen for musik har Ludwig ikke fra fremmede. Hans far spiller trompet, hans mor saxofon og lillesøster Dagmar på 8 går også til garde.

I 57 år har det ikke været muligt at se en dreng eller ung mand i garden, men da Brovst Pigegarde 1. april skiftede navn til “Jammerbugt Garden” åbnede de muligheder for drenge og unge mænd.

Ludwig og de øvrige aspiranter skal udover at kunne spille også lære at gå i takt mens de spiller, så der går lidt tid inden de får deres uniform og kan kalde sig “gardere”.